Rendkívüli közgyűlést hoz a szeptember vége

2017. szeptember 28. 08:25 2017. szept. 28. 08:25

Tíz napirendi ponttal hirdetett csütörtök délutánra rendkívüli közgyűlést a pécsi önkormányzat, több határidő is szorítja ugyanis a testületet. Az előterjesztések közül több foglalkozik a Déli Ipari Parkban történő csarnokok felépítésével, a volt Bőrklinikára akadt vevő, a Bálicsról tervezett új út miatt kiemelt körzet lesz az új út tágabb körzete.

Rendkívüli közgyűlést hirdetett meg a pécsi önkormányzat szeptember utolsó csütörtökének késő délutánjára, a szeánszon 10 napirendi ponttal fognak foglalkozni a képviselők.

A leginkább fajsúlyos előterjesztés a Kodály Zoltán utcai volt Bőrklinika eladása, ugyanis az ingatlanon lévő jelzálogjogot lehet, hogy több más ingatlanra - köztük akár a Harmadik Színház épületére - terhelhetik át. Erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

Kiemelt fejlesztési terület lesz a volt Bőrklinika tágabb környéke

Egy másik előterjesztés arról szól, hogy kiemelt fejlesztési területté kell nyilvánítani a Nyár utca, Damjanich utca, Radnics utca és Kodály Zoltán utca által határolt területet. Erre azért van szükség, hogy a Bálicsi út felől egy új úttal lehessen összekötni a Petőfi utcát, és a régebben elképzelt nyomvonalat egy ponton egy kicsit módosítani lehessen. Az önkormányzat egyébként 2018. tavaszán állna neki az építkezésnek, erre egymilliárd forintot számoltak.

Déli Ipari Park: a mindig megújuló remény

három előterjesztés is foglalkozik a pécsi Fidesz Noé bárkájával, a Déli Ipari Parkkal, mely egyszer majd elhozza a Kánaánt a városba - bár 2014-es megnyitása óta még mindig nem sok minden található ott.

Az egyik előterjesztés szerint TOP-os forrásból, bruttó 985,2 millió forintból közművesítik a terület egy részét, ehhez a legatyásodott önkormányzatnak semmit sem kell hozzátennie. a 2. előterjesztés egy iparcsarnok létrehozosáról szól, erre ugyancsak TOP-os forrásból bruttó 400 milliót kap a város, míg a 3. előterjesztés egy üzemcsarnok építését vetíti előre (TOP-forrásból, bruttó 795 millióért, nem kell önerő).

Van egy 4. előterjesztés, ami a sok éve létező Pécsi Ipari Parkban ugyancsak egy üzemcsarnokot építenek, ugyancsak TOP-os forrásból, ugyancsak önerő nélkül. Erre bruttó 885 milliót kap a város.

Reklámok és kézilabda

A PEAC férfi kézilabdacsapat 500 óra ingyenes használatot kért a Lauber Dezső sportcsarnokban az egyik előterjesztésben, az önkormányzat pedig a településképi, reklámhordozós, közterületi reklámos régebbi rendelkezéseit fogja módosítani egy másik dokumentum szerint.

Ezen kívül még az Állami Egészségügyi Központ kért földhasználati jogot a Berze Nagy János utcai drogrehabilitációs központnál, ott új épületet is emelnének.