Gulyás: sumákolhatnak a volt pécsi bőrklinika eladása körül

2017. szeptember 27. 16:14 2017. szept. 27. 16:14

Közleményben reagált a pécsi MSZP a volt bőrklinika eladásának szándékára. Gulyás Emil leszögezte: ragaszkodnak hozzá, hogy kiderüljön, mennyit is ér valójában az ingatlan, és ki szeretné megvásárolni.

"Most a volt bőrklinika csaknem 2 hektáros ingatlanától szabadulna a kétségbeesett, pártbizottságokkal terhelt, gyámság alá vont fideszes pécsi városvezetés." - írta közleményében Gulyás Emil, az MSZP elnöke szerdán. Tette ezt arra a cikkünkre reagálva, melyben megírtuk: rendkívüli közgyűlést tart a pécsi önkormányzat szeptember 28-án, mivel úgy tűnik, vevő akadt a Kodály Zoltán utcai volt Bőrklinikára.

A közlemény szerint a 18 ezer négyzetméteres, 3500 négyzetméteres felépítménnyel rendelkező ingatlan értékét 10 millió forint híján egymilliárd forintra becsülték.

"Impozáns számnak tűnik, de az eladás körüli sumákolás ebben az ügyben is gyanakvásra ad okot. Az értékesítéssel foglalkozó előterjesztésben belengetik, hogy az építési szabályzat módosítására lehet szükség, mert az ingatlan ma csak oktatási-egészségügyi célokra használható." - írta Gulyás Emil.

"Ha tisztán játszana a város fideszes vezetése, akkor előbb módosítaná az építési szabályzatot, mert csak így lehetne tisztességes verseny, így derülne ki, mennyit ér valójában az ingatlan. Így messziről szaglik, hogy haveroknak játszanák át a területet, akik biztosak benne, hogy később bármire használhatják a telket. Felmerül a gyanú, hogy a gyámságban vergődő pécsi városvezetés végső kétségbeesésében is a fideszes haveroknak akar segíteni." - folytatódik a kommüniké.

"A Magyar Szocialista Párt pécsi szervezete tiltakozik az eljárás ellen és ragaszkodik hozzá, hogy kiderüljön: mennyit ér valójában az ingatlan és ki akarja rátenni a kezét."

"Egyben felszólítja a város jelenlegi vezetését, hogy ilyen nagy horderejű ügyekben már ne hozzon döntést, mert a kialakult helyzetet ilyen kétségbeesett lépésekkel, a vagyon elherdálásával sem tudja megoldani."

"Továbbra is ragaszkodunk hozzá, hogy Páva Zsolt polgármester mondjon le és írjanak ki előrehozott választásokat, hogy egy új pécsi vezetés tudjon szembenézni a kialakult helyzettel, a Fidesz által teremtett problémákkal" - zárta közleményét a pécsi MSZP elnöke.