Úgy megállította Brüsszelt a fideszes képviselő, hogy a felesége most is nyert uniós pénzt

2017. szeptember 30. 14:00 2017. szept. 30. 14:00

Horváth István szekszárdi országgyűlési képviselő angoltanár végzettségű felesége ismét nyert egy kis uniós pénzt. Most 157 millió forintot, amiből húsüzemet építhet. Állítsuk meg Brüsszelt, ki akarunk szállni.

Ismét sikeresen megvédte Brüsszeltől a magyar embereket a Fidesz, de még inkább az unió támogatásától.

Horváth István volt szekszárdi polgármester felesége, aki végzettségét tekintve angoltanár, ismét megnyert egy uniós pályázatot, ahonnan 157 millió forintot kap arra, hogy a vezetése alatt álló Bikácsi Agrár Kft-nek húsüzemet építhessen Nagydorogon - olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Horváth István neje nem először nyert agrárjellegű uniós és hazai pályázatokon, korábban is megemlítettük, mint amikor nyáron trágyatárolóra nyert pénzt a nyáron, vagy amikor tavasszal érkezett a céghez 21 millió. (De állami földet is nyert 2016-ban.)

A Magyar Nemzet értesülései szerint korábban agrár-környezetgazdálkodási kifizetés címén is kapott a cég 47 milliót. A lap úgy tudja, a most elnyert 157 millió forinthoz (amiből a húsüzem lesz), még körülbelül ugyanennyit hozzátesznek Horváthék, hitelből.

Erről maga a volt szekszárdi polgármester (akinek a neve a trafikmutyi kapcsán lett országosan ismert, de a sertéságazatnak is volt miniszteri megbízottja, csak erről a minisztériumban nem tudtak szinte semmit a cikk szerint) számolt be a lapnak.

Horváth István arra a kérdésre, hogy nem tartja-e összeegyeztethetetlennek, hogy míg a Fidesz Brüsszel ellen harcolt, addig felesége sorra nyeri a támogatásokat a uniótól, a következőt felelte:

Azt gondolom, Magyarország Európa része, annak hátrányaival és előnyeivel együtt, és azt gondolom, hogy ezek a források járnak a magyar embereknek.