Teltházas Vekerdy-előadással indít a könyvtár

2017. október 2. 14:35 2017. okt. 2. 14:35

Hétfőn elstartolnak a pécsi Csorba Győző Könyvtárban az Országos Könyvtári Napok. A programok ingyenesek, némelyik regisztrációhoz kötött, de Vekerdy Tamás esti előadására már ne próbáljon bejutni.

A Csorba Győző Könyvtár Pécsett és Baranyában október 2. és 10. között tizenegyedik alkalommal szervezi meg az Országos Könyvtári Napok rendezvényeit. Ez két nappal több, mint amit az országos programsorozat egyébként ad, de így volt ez tavaly is.

A Tudásközpont mellett 6 fiókkönyvtárban és 3 könyvtárpontban várják a könyvek szerelmeseit. Mi több, éppen a héten bővül tovább a Csorba rendszere: az október 5-i könyvtárpontavató után már Pécs-Vasason is várják az olvasókat.

A kilencnapos rendezvénysorozat első napján Vekerdy Tamás tart előadást, a méltán népszerű gyermekpszichológus előadására már biztosan nem lehet beférni.

Kedden rendhagyó irodalomórát tart Balogh Robert Horváth Kristóffal, Szilágyi Zsófiával és Németh Gáborral. Szerdán érkezik P Horváth Tamás, csütörtökön elhozza a kuflikat Dániel András, Grecsó Krisztián pedig Hrutka Róberttel tart zenés pódiumestet, de itt lesz Hábetler András, Nényei Pál és Lackfi János is a hét további részében.

A gazdag kísérőprogramok mellett amnesztiahetet is hirdet a könyvtár, a részletes programokért érdemes ellátogatni honlapjukra.