Hétfőtől megszállja az utakat a rendőrség

2017. október 8. 10:24 2017. okt. 8. 10:24

A TISPOL európai ellenőrzési terv újabb felvonása érkezik a magyar utakra, október 9-14. között a rendőrök a nehéz tehergépjárműveket és a buszokat fogják ellenőrizni az országban.

Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint október 9. és 14. között ismét megszállják a rendőrök az utakat: ezúttal a kamionokat és az autóbuszokat ellenőrzik a TISPOL keretében.

Mint közleményükben írják, "a TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség Magyarország egész területén 2017. október 9. és 14. között a nehéz tehergépkocsik és autóbuszok fokozott közúti ellenőrzését végzi.

A TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidővel, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálja."

Az ellenőrzés azonban nemcsak a fentebb említett két jármű-kategóriára fog kiterjedni, hanem az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények ellen is fellépnek a rendőrök az utakon és közterületeken.