Négyszáznál is többen fújták a szondát Pécsen

2017. október 8. 14:45 2017. okt. 8. 14:45

Finn módszerrel ellenőrizte az autósokat a rendőrség Pécsen szombaton, 414 vezetővel fújatták meg a szondát, az eredmény szép lett: a megállított sofőrök közül egyikük sem fogyasztott alkoholt.

Finn módszeres ellenőrzést tartott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya Pécsen október 7-én, szombaton.

A megyei rendőr-főkapitányság közleménye szerint "a módszer lényege, hogy egy előre kijelölt leállítási helyen, több rendőr bevonásával pillanatok alatt elvégzik az arra közlekedő összes járművezető alkoholszondás ellenőrzését.

Ha a járművezető az ellenőrzés során nem bizonyul ittasnak, úgy azonnal tovább haladhat, míg ittasság esetén az érintetteket félreállítják és velük szemben eljárást kezdeményeznek.

A módszer alkalmazásával rövid idő alatt nagyobb számú járművezetőt lehetséges ellenőrizni.

Az akció során a rendőrök 414 járművezetőt ellenőriztek, az alkoholszonda egyetlen esetben sem mutatott pozitív értéket.

A balesetek számának csökkentése érdekében a megye útjain a közeljövőben is számíthatnak hasonló jellegű ellenőrzésekre" - olvasható a közleményben.