Térképen mutatjuk, hol hiányoznak óvodai dolgozók az országban

2017. október 9. 13:16 2017. okt. 9. 13:16

Nemcsak a tanárokból van hiány az országban, az óvodában dolgozó pedagógusokból és más munkakörben foglalkoztatottból is egyre többet keresnek szerte az országban. A dél-dunántúli régióban is akadnak települések, ahol vannak betöltetlen álláshelyek.

Egyre több helyen keresnek óvodákba dolgozókat szerte az országban, a 24.hu összesítése szerint 146 településen van valamely óvodához köthető munkakörben betöltetlen álláshely. (A tanárok helyzetét is górcső alá vette a lap, arról itt írtunk bővebben.)

A lap a Közigálláson keresett utána, hol vannak betöltetlen álláshelyek óvodapedagógus, óvodatitkár, nevelő, óvodavezető, óvodapszichológus, csecsemő és kisgyermeknevelő, óvodai dajka, gyermekfelügyelő, bölcsődei dada és kisgyermeknevelő és bölcsődevezető munkakörökben.

Összesítésük szerint 146 településen vannak betöltetlen álláshelyek, van, ahol egyszerre négy óvodapedagógust is keresnek (a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hernádvécsén például). Emellett a cikk szerint a Közigálláson kívül az óvodában dolgozók egy saját honlapon is gyűjtik a betöltetlen álláshelyeket, ott 25 oldalon keresztül sorakoznak az álláskínálatok.

A dél-dunántúli régióban is keresik az óvodai munkaerőt

A dél-dunántúli régióban Tolna áll a legjobban az összesítés szerint: ott Alsónánán, Diósberényben, Felsőnyéken és Nagydorogon keresnek valamilyen óvodához köthető munkakörbe embereket.

Somogyban már "pöttyösebb" a térkép, ott Gamás, Görgeteg, Mosdós, Somogyjád, Szabás, Tengőd településeken van hiány a munkaerőből.

Baranyában Pécsen, Pécsváradon, Szentdénesen, Szentegáton és Szigetváron vannak betöltetlen álláshelyek a cikk szerint.