Lásson és látszódjon, mert itt az ősz

2017. október 14. 15:58 2017. okt. 14. 15:58

Egyre jobban megyünk bele az őszbe, egyre hamarabb megy le a nap, és a hajnalok is ködösek, csúszósak. Októberben lassan már hagyomány a Látni és látszani kampány, amelyben a gépjárművek és a sofőrök vizsgáltathatják magukat. Sőt, a látszerészek is októberben tartják a Látás hónapját.

A Látni és látszani kampányt az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága szervezi már több éve. Lényege, hogy október 16. és december 8. közt a csatlakozott szervizekben és optikusoknál a személy- és haszongépjárművek, a motorkerékpárok és a kerékpárok vezetői ellenőriztethetik járművük láthatóságért felelős alkatrészeit és a szélvédőt. A csatlakozott optikusoknál pedig ingyenes látásvizsgálaton lehet részt venni.

Baranyában Görcsönyben, Komlón, Lippón, Szentlőrincen és Pécsen csatlakoztak a kampányhoz szervizek (ezekről bővebb információkat itt találhatnak), optikusból viszont mindössze kettő (egy Szentlőrincen, egy pedig Pécsen - bővebb információk itt) vállalta a részvételt.

Azonban október a Látás hónapja is, emiatt több optikus is ingyenes látásvizsgálatot kínál a lakosságnak, Pécsen például nyolc üzlet közül is lehet választani (bővebb információk itt olvashatóak). Valamint az egyik országos hálózatú optikai szaküzlet is ingyenes vizsgálatokat kínál október 1. és 31. között.