Mária, ne sirass: megszólalt a KSH-elnök kivándorlásügyben

2017. október 18. 14:03 2017. okt. 18. 14:03

A kivándorlásnak van pozitív hatása – ezzel eteti a Mészáros-média az arra fogékony szerencsétleneket. Ha elolvassa, hogy a KSH elnöke szerint mi az, csúnyán összekarmolja magát.

Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökéről utoljára akkor lehetett hallani, amikor a Magyar Statisztikai Társaság elmarasztalta egy etikai vétség miatt. A grémium szerint ugyanis úgy akadályozta meg, hogy Mellár Tamás fellépjen egy konferencián, hogy ezt szabta a KSH támogatásának feltételéül.

Nem volt szép Vukovich Gabriellától, de amivel Mészáros Lőrinc nemstróman médiájában eteti a jónépet, az köröket ver minden más huncutságára.

[size="18"]„A KSH elnöke szerint a kivándorlásnak pozitív hatása is van”[/size]

– hát egy ilyen című cikket már elolvas az ember. Megölt a kíváncsiság, hogy a kivándorlásnak, ami családokat szakít darabokra, a legagilisabb, legokosabb és legrátermettebb fiataljaitól fosztja meg Mária mocsokban fetrengő országát, a Fidesz egyik legnagyobb bűnének, ami hosszútávon kényszeríti térdre ezt a Kárpátok ölelte országnyi nyomortanyát, ugyan milyen pozitív hatása lehet?

Ám, mielőtt lelőném a poént, még meg kell jegyezni, mert Vukovich Gabriella is megjegyezte, hogy bár valóban nyugatra menekül az ország java – nem, ezek még nem az ő szavai -, de Lengyelországból, Romániából, Bulgáriából, Horvátországból és Litvániából sokkal többen vándoroltak ki az elmúlt évekből.

Szóval tanárnéni, az úgy volt, hogy a Pistike tényleg odahányt a pad alá, de a többiek meg széttaposták.

Na de ha készen áll a jó hírre, ha már be tudja fogadni a kivándorlás pozitív hatását, akkor had jöjjön:

[size="18"]„Ha a gazdasági növekedés és a bérek alakulása felerősíti a visszavándorlási folyamatot, és tovább lassítja a kivándorlást, kifejezetten pozitív hatásokra is lehet számítani. A külföldi tapasztalatokkal, kint megszerzett tudással hazatérők gazdagíthatják a magyar társadalmat, a munkakultúrát.”[/size]

De hogy milyen hazatérők, édes arany bogaram? Ki jön ide vissza elrohadni a kórházba, éhen dögleni, zombiképzőbe íratni a gyerekét, ahol már gyártják a következő generációs Fidesz-szavazókat?

Édes istenem, és ezek gyártják a statisztikáinkat.