A városvezetés szerint időre elkészül a Horvát Színház

2017. október 19. 10:12 2017. okt. 19. 10:12

Optimizmus az égben, hiszen eredetileg 3 évvel ezelőtt kellett volna elkészülnie.

Az októberi pécsi közgyűlésen szavaz a grémium a Horvát Színház ügyvezetői poszt betöltésének kiírásáról, ám, mint cikkünkben is írtuk, csupán szűk egy évig, 2018. február 1. és 2019. január 31. között fogja betölteni a nyertes pályázó a tisztséget.

A Pécsi STOP megkérdezte a pécsi városvezetést, mire föl a hivatali idő kurtítása. Természetesen arra is rákérdeztünk, milyen készültségi fokon áll a Horvát Színház, tartható-e az október 31-es kivitelezési határidő, és ha nem, akkor mennyi lesz az újabb csúszás.

Arra is kíváncsiak voltunk, hogyan áll a tárgyalás az Országos Horvát Önkormányzattal, mert a város csődközeli helyzete miatt a fideszes városvezetés egyből azt találta ki, hogy a kulturális intézmények jó részétől megszabadul.

A városházától kérdéseinkre a következő választ kaptuk (a készültségi fokra vonatkozó kérdésre elegánsan elfelejtettek válaszolni):

"A kivitelező a szerződéssel összhangban tartani tudja a határidőt, így legkésőbb október 31-én megindulhat a műszaki átadás-átvétel és a használatbavételi engedély megszerzése.

Az önkormányzat azért ír ki egy évre szóló igazgatói pályázatot, mert célja, hogy a Pécsi Horvát Színház Nonprofit Kft. működtetését az Országos Horvát Önkormányzat végezze a jövőben. A hivatalos tárgyalások az Országos Horvát Önkormányzattal az épület kivitelezésének befejezését követően kezdődnek az átadás-átvétel részleteiről, a határidőt a felek közösen határozzák meg."