Részegen támadt a mentősökre - két év felfüggesztett börtönt kapott

2017. október 19. 09:22 2017. okt. 19. 09:22

Gyorsított eljárásban ítélte kilenc hónap börtönre a Pécsi Járásbíróság azt a férfit, aki idén júliusban részegen támadt rá azokra a mentősökre, akiket hozzá hívtak ki, miután rosszul lett. A férfi ítéletét két év próbaidőre felfüggesztették.

A Baranya Megyei Főügyészség közleménye:

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség közfeladatot ellátó személy ellen erőszak bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, akit a bíróság gyorsított eljárásban szabadságvesztésre ítélt.

A férfi 2017. júliusában ittassága miatt rosszul lett, ezért részére mentőt hívtak.

A helyszínre érkező mentőápoló úgy ítélte meg, hogy a férfi kórházi kezelésre szorul, ezért őt a pécsi klinikára szállították. Az ittas személy önként szállt be a mentőautóba, azonban útközben ki akart szállni, ezt azonban a mentőápoló nem engedte. Ekkor a terhelt ököllel a mentőápoló felé ütött, aki megpróbálta őt a székbe visszaültetni. Az elkövető azonban ellenállt, folyamatosan ütésre lendítette a kezét, így a mentőautó kénytelen volt megállni, majd a sofőr is a mentőápoló segítségére sietett. A férfi végig hadonászó, ütő mozdulatokat tett, melynek során több tárgyat, köztük oxigénpalackot és egy monitort is levert.

Dühöngésének a kiérkező rendőrök megjelenése vetett véget.

A férfi cselekménye a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének a megállapítására alkalmas. Az ügyészség az elkövetőt bíróság elé állította, akit a Pécsi Járásbíróság gyorsított eljárásban kilenc hó börtönre ítélt, melynek végrehajtását kettő év próbaidőre felfüggesztett.