Viharos széllel startol a csonka hét

2017. október 24. 07:11 2017. okt. 24. 07:11

Október 24-én az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint a délutáni, esti órákig északkeleten, illetve az Alföldön alakulhat ki néhol viharos (60-75 km/h) széllökés északi, északkeleti irányból.Északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, a változóan felhős idő mellett hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap. Napközben csapadék már nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 10 és 15 fok között várható, késő estére 3, 10 fok közé hűl le a levegő.

A szél miatt kedd reggel 14 megyében, köztük Baranyában és Somogyban is figyelmeztető előrejelzés élt.

Szerdán kezdetben fátyolfelhős lesz az ég, majd megvastagszik a felhőzet, az Északi-középhegység térségében kisebb esőre is számíthatunk. A délnyugati szél megélénkül, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között várható, több helyen talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel, a keleti határnál gyenge eső lehet, a nyugati, északnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul, néhol délnyugaton talajmenti fagy előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű - áll az előrejelzésben.

Pénteken aztán ismét megnövekszik a felhőzet, napközben már többnyire erősen felhős lesz az ég, délután pedig szórványosan eső, zápor várható. A nyugati, északnyugati szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.