Fakidőléseket okozott a viharos szél Baranyában

2017. október 24. 09:47 2017. okt. 24. 09:47

Összesen 38 alkalommal vonultak ki a baranyai tűzoltók hétfő éjfélig a megyében a viharos szél miatt okozott károk felszámolására. A legtöbb eset fakidőlés volt, de autók és épületek is megrongálódtak, több helyen a villanyvezetéket is elszaggatta a szél.

Hétfő délutánig még csak 28 helyszínre kellett vonulniuk tűzoltóknak szerte Baranyában, éjfélre azonban a szám 38-ra nőtt - tudta meg a Pécsi STOP a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjétől, Fábián Lilla tűzoltó főtörzsőrmestertől.

Fakidőlések Pécsen

A baranyai katasztrófavédelmi igazgatóság hétfő délutáni közleménye szerint Pécsett a Zurna dűlőben egy nagyméretű tuja dőlt az útra, teljes útzárat képezve, az Endresz György utcában egy fenyőfa dőlt egy autóra. A Péter utcában egy akácfa dőlt az útra, teljes útzárat képezve.

A Zsinkó István utcában egy gesztenyefa dőlt két ott parkoló autóra, nagy károkat okozva. A Janus Pannonius utcában egy tíz méteres hársfa torlaszolta el az utat. A Nagy Ferenc téren egy fa ága dőlt az épület oldalára. A Hegedűs János utcában egy fűzfa dőlt az útra, leszakítva a közvilágítási kábelt, akadályozva az úton való haladást. Fák dőltek ki továbbá az Ángyán János utcában, az Ajtósi Dürer utcában, a Diófa utcában, a Wass Albert utcában, a Zöldellő utcában, a Bessenyei utcában.

A vasútállomáson is bontott a viharos szél

Pécsett a Gyönygvirág utcában egy ház előtetőjét rongálta meg a vihar, az Indóház téren a vasútállomáson egy épület egy részén bontotta meg a szél a bádoglemezt, veszélyeztetve a gyalogos forgalmat, felsővezetékeket és a vasúti forgalmat.

Személyi sérülés nem történt

Pécsváradon a hétvégén tartott Leányvásár rendezvényterületén kapott fel és dobott a szél az útra egy el nem bontott sátrat.

Drávafokra, Erdősmecskére, Magyarszékre és Pellérdre is vonultak a tűzoltók fakidőlés miatt.

A hétfő délutáni adatok szerint hét esetben keletkezett anyagi kár, személyi sérülés nem történt.

Az esetek felszámolását öt különálló egység végezte. A pécsi hivatásos tűzoltók munkáját segítette egy alkalommal a Mecseknádasdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület - olvasható a hétfő délutáni közleményben.

Összesen 38 helyszínre vonultak a tűzoltók Baranyában

Hétfő éjfélig a 38 esetből 28 Pécsen, a fennmaradó 10 pedig Bissén, Bükkösdön, Erdősmecskén, Gilvánfán, Komlón, Lovászhetényben, Pellérden, Pécsváradon és Szentlőrincen történt.

A 38 esetből 31 fakidőlés volt, 6 esetben épületszerkezetet rongált meg viharos időjárás, 3 esetben pedig a villanyvezetékek sérültek meg - mondta el a Pécsi STOP-nak a sajtószóvivő.