42 menekültet fogtak el a rendőrök Baranya déli részén

2017. október 24. 10:01 2017. okt. 24. 10:01

Szajk közelében fogtak el 20 menekültet a baranyai rendőrök kedd reggel, hajnalban pedig Babarcnál egy másik 20 fős társaság bukott le, és Sátorhelynél is elkaptak 2 menekültet. A rendőrök az elfogás után visszakísérték őket a határzárhoz.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint

"a Baranya megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2017. október 24-én 7 óra 30 perckor Szajk közelében 20 illegális migránst tartóztattak fel.

A férfiakból álló csoport tagjai magukat pakisztáni és bangladesi állampolgároknak vallották. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz"

- olvasható a közleményben.

Kedd hajnalban is nagy volt a mozgás a térségben, egy másik közlemény szerint ugyanis

"a baranyai határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2017. október 24-én 4 óra 15 perckor Babarc közelében 20, majd Sátorhelynél további 2 illegális migránst tartóztattak fel. A férfiakból álló csoport tagjai magukat pakisztáni és bangladesi állampolgároknak vallották. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni."

Azt már a Pécsi STOP teszi hozzá, hogy Szajk és Babarc déli széle és az oda legközelebb eső határszakasz közt jó 10-12 kilométeres az út gyalog.