Feledékenységgel vádolja Botkát a feledékeny Bánki Erik

2017. október 24. 16:07 2017. okt. 24. 16:07

Bánki Erik baranyai fideszes politikus, a Parlament gazdasági bizottságának vezetője szerint Botka László azért is bukott meg baloldali miniszterelnök-jelöltként, mert elfelejtette a vagyonnyilatkozatába beírni a karóráját meg a terepjáróját. Bánki meg egy céget, és egyéb más dolgokat.

Az erkölcs lángoló pallosát, Bánki Erik fideszes baranyai képviselőt, a Parlament gazdasági bizottságának vezetőjét kérdezte a szegedma.hu portál.

Az interjúban Bánki "Nemközpénz" Erik először a Soros-tervről beszélt, ugyanazokat a panelokat puffogtatva, mint párttársai (évi egymillió bevándorló, határkerítés lebontása), holott erről már Navracsics Tibor fideszes uniós biztos is megmondta, finoman szólva is marhaság, hogy ilyennel foglalkoznának Brüsszelben, az egész csak kampányfogás.

Botka László szegedi szocialista polgármester is szóba került az interjúban. Bánki először arról beszélt, hogy Botka egy interjúban kijelentette, minél gyorsabban lebontaná a déli határkerítést. A vonatkozó Reuters-interjú végén azonban alapfokú angolsággal is hamar kihámozható, hogy Botka anno májusban azt nyilatkozta, akkor bontaná le a kerítést, ha a közel-keleti helyzet lecsillapodna, és a közös uniós határvédelem működne.

De nem csak ez okozta a szegedi városvezető lemondását, hanem

"elfogyott körülötte a levegő, és belefulladt a botrányaiba"

- mondta Bánki, és a kerítésbontáson és a Szeviép-ügyön kívül a következőt nyilatkozta a lapnak:

"Emellett kiderült, hogy a vagyonnyilatkozatában nem tüntette fel a luxusóráit, a luxusterepjáróját, valamint a külföldi fényűző nyaralásainak finanszírozása sem tisztázott."

Ezt az a Bánki Erik mondta, aki kihagyott egy céget a saját vagyonnyilatkozatából, majd az újságírói kérdésekre - hogy azon két másik cégének hol vannak a mérlegei, amelyek két év alatt összesen 55 millió forintot fialtak neki - annyit válaszolt, betéti társaságnak nem kell leadnia év végi mérleget. (Majd jött a híres testcsel.)

2013-ban pedig sajtóhírek szerint úgy fektetett be egy cégbe 70,6 millió forintot, hogy arra vagyonnyilatkozata szerint nem volt pénze.