A pécsiekkel tetetnék a Zsolnay Negyedet az év attrakciójává

2017. október 26. 08:14 2017. okt. 26. 08:14

Az önkormányzati média vért izzad, hogy mozgósítson, különben még nem lesz a Zsolnay Negyed az év turisztikai attrakciója. Ahogyan Páva Zsolt sem lett két éve az év polgármestere, pedig nagyon akarták legalább az egyik nagy városi cégnél.

„A résre újra, még egyszer, barátim”

Shakespeare-t megszégyenítő lelkesítő szavakkal buzdítja szavazásra a pécsieket az önkormányzat üzenőoldala. A tét nem kisebb, mint hogy a Zsolnay Kulturális Negyed megszerzi-e az Év Turisztikai Attrakciója címet az egyik rangos szállásfoglaló honlapján. A szóban forgó oldal a szallas.hu, aki nem látta ezt a reklámjukat, vagy ezt, akkor lemaradt a szektor legjobb videóiról.

A baj nem is ez, hanem az izzadtságszag. Ha nem sikerül a mutatvány, akkor az a baj, ha sikerül, akkor pedig az történik, hogy Pécs lakói megszavazták saját városuk nevezetességét, azt a hamis látszatot keltve, mintha tényleg a turisták, azaz az ide látogatók nagy kedvence lenne a negyed. Ezen véleményüknek már a Facabookon is többen hangot adtak.

Márpedig a sok izzadtságból előbb lesz tócsa, mint eredmény.

Pávát is a nagy akarás buktatta meg

Óhatatlanul felsejlik egy 2015-ös párhuzam. A Pécsi STOP akkor elfogott egy levelet, amely az egyik nagy pécsi önkormányzati cégnél keringett. A lényege az volt, hogy egyfajta „vezetői kérést” fogalmaztak meg a dolgozók felé, azt kérve őket, hogy szavazzanak egy honlapon Páva Zsoltra, hogy az év polgármestere lehessen. Jól mutatott volna, mivel abban az évben éppen Pécs fideszes polgármestere volt a szavazást is szervező Szféra polgármesteri randevújának házigazdája.

Aztán amikor kipattant a botrány, Páva visszalépett. Hiszen ha elnyeri a címet, az a baj, ha meg így sem, akkor meg az.

Persze, pécsiek vagyunk, szorítunk a Zsolnay Kulturális Negyednek, de a módszerekkel messze nem értünk egyet.