Lepofozták a Fidelitas hazaárulózó vezetőjét a DK pécsi fórumán

2017. október 28. 09:32 2017. okt. 28. 09:32

Pofon vágták a Fidelitas régiós vezetőjét Pécsen a Demokratikus Koalíció rendezvényén pénteken. Kunszt Márta a helyszínen elhatárolódott az esettől, a felpofozott Beke Zoltán a véleménynyilvánítás szabadságát emlegette, holott pár hete ő volt az, aki testével takart el egy molinót a közgyűlésen.

Egy idősebb úr pofon vágta Beke Zoltánt, a Fidelitas régiós vezetőjét Pécsen pénteken a Demokratikus Koalíció rendezvényén - adta hírül az önkormányzat lapja.

Az eseményen Niedermüller Péter, a DK európai uniós képviselője adott elő, mikor a közönségből Beke és egy párttársa felállt és egy molinót mutatott föl, amin ez szerepelt: "Hazaáruló! Szégyelld magad!".

Ez vágta ki a biztosítékot a közönség soraiban helyet foglaló idősebb férfiban, aki a vitatkozás mellett lekevert egy pofont Bekének, mondván, őt ne hazaárulózza senki.

Kunszt Márta, a DK pécsi politikusa a helyszínen elhatárolódott az eseménytől, így tett Niedermüller Péter is.

Az amúgy a Zsolnay Örökségkezelőnél dolgozó Beke Zoltán az önkormányzati lapnak elmondta, ő és párttársa csak ki akarták fejezni véleményüket Nidermüllerről.

"A DK hívei a régi időket idézően reagáltak a tüntetésünkre. Erőszakkal, retorzióval, pofonnal válaszoltak egy olyan szituációra, melynek során számukra nem elfogadható nézetekkel szembesültek" - mondta a lapnak Beke, amely egyből a 2006 őszi rendőrségi erőszakot kapcsolta a pofon és a DK mellé.

Beke nyilatkozata már csak azért is vicces, mert szeptember elején a pécsi önkormányzat közgyűlésén (ez volt az első gyűlés azóta, hogy kiderült, eléggé csődközelben táncol a város) ő volt az, aki egy ellenzéki molinóra úgy rátapadt - hogy testével takarja ki -, mint kisbaba az anyja mellére.

Tavaly szeptemberben a Bayer "Lovagkereszt" Zsolt pécsi eljövetelén ütöttek meg egy ellentüntető fiatal lányt, és számtalan videót lehetne felmutatni, amelyen azt látni, ahogy a Fidesz tábora üti az Orbán Viktor és a párt ellen tüntetőket.

Mindazonáltal egy vitában egy ellenvéleményre nem lehet pofonnal, ütéssel, rúgással, erőszakossággal válaszolni, mert nem ez a módja az ellenérvek ütköztetésének.