Ilyen szívhez szólóan még nem óvták az életünket

2017. október 29. 09:11 2017. okt. 29. 09:11

Kétséget kizáróan hallja az idők szavát a rendőrség. Az őszi közlekedés veszélyeire való figyelmeztetésüket például olyan cuki plakáttal támogatták meg, hogy attól még a vizes faleveleken sunyin kúszó, gonosz hajnali köd is egy csapásra szertefoszlik. Mutatjuk!

Nem mondunk újdonságot így az október szélviharos, esős végén, hogy bizony itt az ősz, vele együtt pedig a megváltozott közlekedési viszonyok. Nem is mi mondjuk ezt, hanem a rendőrség, és azért kell ezt unásig elismételniük, mert, mint írták, ebben az évszakban a közlekedési balesetek bekövetkezésében jellemzően szerepet játszik, hogy nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően vezetünk.

Fittyet hányunk például az úttestre lehullott falevelekre, melyek a reggeli pára vagy eső hatására csúszóssá válnak, emellett könnyedén elfedhetnek akkora kátyúkat is, melyekbe kényelmesen belefér egy IFA billencs is.

Szóval veszély van, nem kicsit. És akkor még nem említettük a hajnali, kora reggeli fagyokat, melyek jeges foltokat lehelnek az úttestekre, és megkeményítik a valamilyen indokból még fent felejtett nyári gumikat (hogy aztán azokat egyesek egész télen át rajtafelejtsék a kocsin, és az első centi hótól helyben kaparva, kínosan lassan keresztbe fordulva, kétségbeesetten küzdjenek az életükért a Zsolnay út emelkedőjén, nullázva Pécs forgalomáteresztő képességét).

Mindemellett a tapadási viszonyok hidakon, felüljárókon, árnyékos területeken, erdős útszakaszon történő váratlan, jelentős és egyenesen kedvezőtlen változását is meg kell említeni.

És hogy mindez célba érjen, azaz a legválogatósabb, koffeinfüggő, unott arcú, szőrös szívű, kérges lelkű, fásult szerkesztő se mondhassa a közleményre, hogy "ezt majd feldolgozza az, akinek hét anyja volt, az apja meg a talajmenti faggyal futtatott kátyúkitakaró alattomos októberi levélkupac", megtámogatták egy olyan ábrával, amitől kiakad a cukiságmérő (mármint a szokásos rendőrségi közlemények tekintetében). Mutatjuk is, vezessen óvatosan!