135 km/h-s szelet mértek Siófok térségében - nem jár a balatoni komp

2017. október 29. 15:05 2017. okt. 29. 15:05

135 km/h-s szélerősséget mért a siófoki obszervatórium vasárnap kora délután a térségben, Balatonőszödön és Fonyódon is 110 km/h feletti volt a szélerősség. A Szántód és Tihany közt közlekedő kompot a Bahart délben leállította az időjárás miatt.

A viharos erejű szél miatt vasárnap déltől nem jár a balatoni komp - tudta meg a szántódi állomáson az MTI. A Balatoni Hajózásu Zrt. honlapján szereplő információk szerint a társaság a kompot a viharos szél miatt állította le.

Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője közölte, hogy a Balatonnál Siófok térségében mérték a legnagyobb, 135 kilométer/óra erejű szelet kora délután, de több helyen 100 kilométer/óra feletti erősségű széllökéseket regisztráltak a térségben.

Balatonőszödön és Fonyódon is 110 kilométer/óra feletti szélerősséget mértek. A gyorsan mozgó hidegfront erős széllökései csak a késő esti óráktól enyhülnek a balatoni térségben, de még hétfőn is számítani kell esőkre, viharos erejű széllökésekre a régióban - a meteorológus tájékoztatása szerint.