Mintegy 700 fogyasztónál nincs áram Tolnában a viharos szél miatt

2017. október 29. 18:06 2017. okt. 29. 18:06

Közel hétszáz fogyasztónál nincs áram Tolna megyében, ahol Szakály, Hőgyész és Pörböly körzetében fák dőltek a vezetékekre, és villanyoszlopok is eltörtek a viharos szél miatt. Szakály és Hőgyész térségében a vasúti felsővezeték is sérült, éjfélre állhat helyre a menetrend a Pécs-Budapest vasútvonalon.

Csaknem hétszáz fogyasztónál okozott áramszünetet a viharos szél Tolna megye három településén - közölte az E.ON Hungária Zrt. kommunikációs referense az MTI-vel.

Varga Ivett elmondta: Hőgyészen és Szakályban 396, Pörbölyön 276 fogyasztási helyen nincs áram, miután fa dőlt a vezetékre, illetve villanyoszlopok törtek el. Emellett több külterületi fogyasztónál is szünetel a szolgáltatás.

Az E.ON munkatársai dolgoznak a hibák elhárításán - tette hozzá.

A Szakály és Hőgyész körzetében tomboló viharos szél miatt Keszőhidegkút-Gyönk, valamint Szakály-Hőgyész állomások között is gond volt a felsővezetékkel, amit a MÁV szakemberei negyed hatra raktak rendbe. A MÁV tájékoztatása szerint éjfélre állhat helyre a menetrend a Pécs-Pusztaszabolcs-Budapest vasútvonalon.