Baleset ejtette túszul egy pécsi busz utasait

2017. november 1. 12:22 2017. nov. 1. 12:22

Két összekoccant autós miatt nem tudtak leszállni az utasok az egyik pécsi helyi járatú buszról a forgalom szempontjából amúgy is legnyomorultabb helyen. A rendőrök raktak rendet.

Az eset még múlt pénteken történt, kicsivel dél után, az Ifjúság útja Klinikák felőli végén.

A szerencséseknek, akik nem járnak arra, itt egy kis horrorvideó a közlekedés ottani helyzetéről:

Hétköznapi dugók: rémálom a klinikáknál - videó

Ezen a kicsit felgyorsított videón egy helyi járatú busz útját követhetjük nyomon az Ifjúság útja - Alkotmány utcában. Na de az igazán durva az, ami a szemközti sávban történik. Vagy inkább nem történik, mert be van állva a forgalom több kilométer hosszan.

Szemtanúk szerint két autós koccant a közelben, és a fordulóban lévő buszmegálló mellett álltak félre rendezni az ügyet. Az nem sikerülhetett túl jól, mert végül rendőrök érkeztek a helyszínre. Vélhetően ők gondoskodtak arról is, hogy a perlekedő autósok inkább az út túloldalán lévő parkolóban folytassák az ügyintézést.

Az eredeti helyszín egyébként is drámai, külső behatás nélkül is a buszvezetők egyik rémálma, ahol egy 2-3 buszból álló fonódás is egészen komoly fennakadásokat tud okozni.

Na, erre jött a pénteki koccanás. A Pécsi STOP úgy tudja: az egyik helyi járat már nem fért be a megállóba, az utasok pedig egy kis időre a buszon rekedtek. Ez pedig akkor is nagyon dühítő lehet, ha csak néhány percről van szó.

Jó tudni, hogy az ilyen esetekben ez könnyen előfurdulhat.

- A sofőr helyesen és a szabályoknak megfelelően járt el – szögezte le Hofekker Ferenc, a Tüke Busz mellett működő Független Demokratikus Szakszervezet elnöke.

– Értesítette a helyzetről a diszpécsert az előírások szerint. A sofőr ezen túlmenően csak akkor engedheti le az utasokat, ha azok biztonságosan le tudnak szállni.

A Pécsi STOP úgy tudja: a buszon csak néhányan utaztak és türelemmel viselték a megpróbáltatásokat.