Szakács: új helytartója lett Pécsnek

2017. november 2. 12:44 2017. nov. 2. 12:44

Szakács László MSZP-s frakcióvezető-helyettes szerint új helytartója lett Pécsnek Rákossy Balázs államtitkár személyében, aki alatt el fogják kótyavetyélni a stratégiai ingatlanokat és városi cégeket. Szakács szerint előrehozott választáson kell Rákossynak megmérettetnie magát.

Új helytartója van a városnak, méghozzá Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára személyében - kezdte november másodikai pécsi sajtótájékoztatóját Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Mint elmondta, egy önkormányzathoz közel álló lapban jelent meg a hír, hogy megvan a legjobb jelölt a polgármesteri székre, és ezt sem az érintett, sem a főnöke, Varga Mihály miniszter, sem Páva Zsolt nem cáfolta.

Szakács szerint Rákossy annak a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek az embere, aki Hoppál Péteren keresztül üzente, hogy Pécsnek nincs több ingyen pénz, az állam nem fog segíteni a város újabb adósságainak átvállalásában.

- Varga Mihály terve az, hogy a város stratégiai ingatlanait és működő, prosperáló cégeit kiárusítják, elkótyavetyélik a lehető legrövidebb úton, strómanok közreműködésével. Rákossy államtitkár lesz az, akinek ezt a tervet végre kell hajtania, ő fogja helytartóként a város ügyeit intézni, ebből is látszik, hogy Hoppál Péter, Csizi Péter, pláne Páva Zsolt polgármester már a Fideszben sem komolyan vehető politikus - mondta el a szocialisták baranyai elnöke.

Szakács László hozzátette, az MSZP ezért jól látható matricákkal fogja megjelölni az érintett ingatlanokat és cégeket, hogy a pécsiek is lássák, melyek azok az épületek és önkormányzati vállalatok, amikre a kiárusítás vár, és ami nem a pécsiek érdekében történik.

Szakács László szerint előrehozott választást kell kiírni Pécsen, Rákossy Balázs államtitkárnak meg kell méretnie magát, hogy a pécsiek elmondhassák a véleményüket Varga Mihály tervéről, a stratégiai ingatlanok és cégek kiárusításáról.

A frakcióvezető-helyettes elmondta, a szeptember végén elindított aláírásgyűjtésük tovább folyik, eddig 4000-nél több szignó gyűlt össze, és egy külön oldalt is indítanak, ahol alá lehet majd írni. A honlapot a Societas Facebook-oldaláról lehet elérni. Az aláírásgyűjtés az év végéig folyik - tette hozzá.

A Pécsi STOP kérdésére Szakács László elmondta, a stratégiai ingatlanok nagy része a belvárosban helyezkedik el, a prosperáló cégek, amelyeket a kiárusítás veszélye fenyeget, többek közt a PÉTÁV, Tettye Forrásház Zrt., vagy pedig a repülőtér.