Előrehozott választás Pécsen – már a neten is gyűlnek a szignók

2017. november 8. 08:28 2017. nov. 8. 08:28

A szocialista párt továbbra is gyűjti az aláírásokat annak érdekében, hogy oszlassa fel magát a pécsi közgyűlés és előrehozott választásokat lehessen kiírni. A Societas honlapján már az interneten is aláírható a kezdeményezés.

Tóth Bertalan pécsi szocialista parlamenti képviselő még szeptemberben jelentette be, a baloldali párt aláírásgyűjtésbe kezd annak érdekében, hogy a városi közgyűlés feloszlassa magát és előrehozott választásokon dönthessenek a pécsiek arról: kik húzzák ki a várost a kialakult keserves helyzetből.

A pécsi politikus szerint teljesen elfogadhatatlan, hogy jogilag értelmezhetetlen és illegitim bizottságokat hoznak létre. Hozzátette: Pécs költségvetési helyzete, illetve az arra adott fideszes megoldási javaslatok miatt indítják a kampányt, ugyanis a javaslatok nem segítik a probléma, a 7,5 milliárdos hiány megoldását, ezért előrehozott választásra, új testületre és új polgármesterre van szükség.

A párt aktivistái október elseje óta személyesen is gyűjtik az aláírásokat a város különböző pontjain.

A lehetőség mostantól az interneten is adott, a Societas Pécs honlapján bárki – már ha pécsi - gyorsan és egyszerűen aláírhatja az online ívet itt:

societaspecs.hu