Hoppálék kikutatták: azért van szarban Pécs 2017-ben, mert 2009-ig a szocik vezették

2017. november 8. 20:58 2017. nov. 8. 20:58

Két hónap ténykedés után végzett az a bizottság, mely azt kutatta, miért is van Pécsett 7,5 milliárdos hiány, miután a várostól 2013-ban elvitt az állam 45 milliárd adósságot. Na, vajon ki érte a hibás? Pontosan! A szocik!

Hogy miként köhintette el Páva Zsolt még júliusban, hogy ötmilliárdos hiánnyal küzd Pécs, majd hogyan mondta el Csizi Péter, hogy jó az egy 7,5 milliárdos lyuknak is, korábban részletesen beszámoltunk.

Megírtuk azt is, hogy egy stratégiai döntéshozó/döntéselőkészító testületet ültettek az önkormányzat nyakába, melyet Csizi Péter vezet. Ezt követően - miután a fideszes többségű közgyűlés mégsem akarta magát feloszlatni - felállt egy tényfeltáró bizottság névre keresztelt grémium, élén Hoppál Péterrel, azzal a funkcióval, hogy kikutassa, milyen okok is vezettek a város ilyetén legatyásodásáig.

Itt meg kell jegyezni, hogy Hoppál már 2011-ben is érintett volt egy, a mostanihoz kísértetiesen hasonló funkciójú bizottságban, melynek életre hívását ő kezdeményezte. Akkor is azt kutatták, hogy mi vitt Pécs hihetetlen eladósodásához. 2013-ban aztán jött az állam, és gavalléran átvállalta a baranyai megyeszékhely 45 milliárdos adósságát.

Azóta eltelt négy év, az adósság meg visszatalált. Szerencsére ismét jött Hoppál Péter, a bizottság pedig kétséget kizáróan kikutatta, kik is tehetnek a mostani helyzetről. Erről Hoppál a Bamának nyilatkozott szerdán, és ki nem találná, mitől lyukas a város zsebe. Na? Hát, a szociktól!

[size="25"]"Az már most a napnál is világosabb, hogy a szocialista időszakban rekordadósság keletkezett Pécs városában, mely a polgári kormány által véghezvitt adósságkonszolidációt követően is érezteti negatív hatását."[/size]

- mondta Hoppál

.

Hogy biztosan világosabb legyen a napnál is az országgyűlési képviselő mondanivalója, grafikailag idevizuáltuk annak eszenciáját:

Érthető, ugye?