Lehűlés közelít, havazhat a Dunántúlon

2017. november 9. 08:32 2017. nov. 9. 08:32

Egy mediterrán ciklon téliesebbé formálhatja az amúgy is szürke novemberi napokat: a legfrissebb előrejelzés szerint havas eső, havazás is várható pár napon belül a Dunántúl magasabb pontjain.

Amint azt az Időkép előrejelzésében olvastuk, csütörtökön napközben marad a ború, csak helyenként, az ország északnyugati felében kukucskálhat ki a nap a felhők közül. Délután 7-13 fok várható.

Pénteken is szürkén, ködösen indul majd a nap. Az órák múltával feltámad a szél, aminek köszönhetően ritkul a felhőtakaró, és a napot is láthatjuk, igaz, erre a legnagyobb esély északon, északkeleten van. Hajnalban fagypont környékire hűlhet helyenként a levegő, keleten, délkeleten viszont 5 fok várható. Nappal 9-14 fokot mutat majd a mőmérő.

Szombaton a péntekihez nagyban hasonló időjárás várható, jelentősebb csapadékra nem kell számítani, néhol alakulhat csak ki szitálás, gyenge eső. A szél megélénkülhet, 8-14 fokra van kilátás.

Vasárnap a meteorológusok szerint egy mediterrán ciklon közelítheti meg a térségünket, mely Magyarországon hétfőn érzékelteti a hatását.

A szakemberek szerint a ciklon feltámadó szelet, jelentősebb mennyiségű csapadékot hozhat. Hétfőre a Dunántúlon jelentősebb lehűlést tapasztalhatunk meg, emiatt pedig nem tartják kizártnak a meteorológusok, hogy errefelé a magasabb tájakon, leginkább a hegycsúcsokon az eső havas esőbe, havazásba megy át. Mint írták, az előrejelzés ezen része még bizonytalan, mindenesetre nem lepődnénk meg, ha november közepe tájékán megcsapna minket a tél előszele.