Focibotrány: feljelentést tesz az MLSZ

2017. november 9. 11:09 2017. nov. 9. 11:09

A Magyar Labdarúgó Szövetség Tolna megyei igazgatósága okirathamisítás miatt tesz feljelentést ismeretlen tettes ellen, miután egy dombóvári egyesületben több fiatal más nevén játszott. A fegyelmi bizottság az edzőt és az egyesület elnökét hallgatja meg jövő héten.

Mint ismert, botrányba fulladt nemrég a Dombóvári Focisuli Egyesület U15-ös csapatának meccse. A mérkőzésen megjelentek a Magyar Labdarúgó Szövetség Tolna megyei emberei és a szervezet független szakértői, miután nagy valószínűséggel egy korábbi meccset megóvott a csapat egyik ellenfele.

A játékosokat egyenként hívták be, és úgy tudjuk, legalább hármuknál kiderült: a személyazonosságuk és az igazolólapjuk nem egyezett. Szülők elmondása szerint idősebb focisták játszottak ezen az egyébként nem ismeretlen módon fiatalabb társaik helyett, a csapat pedig kiváló eredményeket ért el, nyilván ez szúrhatta is az ellenfelek szemét.

Az MLSZ baranyai szervezete szervezi a kupát, az itteni versenybizottság a napokban pontbüntetést rótt ki a dombóvári csapatra.

A szövetség Tolna megyei igazgatósága a héten kapta meg az ügyet. A szövetség Tolna megyei igazgatója a Pécsi STOP-ot arról tájékoztatta: fegyelmi bizottságuk első körben szerdán délután ült össze. A lehetséges felelősök körét illetően úgy döntött a grémium, hogy jövő heti ülésén ebben az ügyben Právics Attila edzőt és az egyesület elnökét, Tárnok Zoltánt hallgatják meg. Krausz Márton, az MLSZ Tolna megyei igazgatója elmondta: az nem biztos, hogy el is jönnek a megnevezettek a bizottság ülésére, ám ettől az még dönteni fog az ügyben.

Az igazgató elmondta azt is: ismeretlen tettes ellen okirathamisítás miatt feljelentést tesznek az ügyben, miután ennek a gyanújával kapták meg az ügyet Baranyából. Právics Attila, a szóban forgó csapat edzőjének neve nem először merül fel focival kapcsolatos dombóvári botrányok ügyében. Korábban a Dombóvári Futball Club elnöke volt, a Pécsi STOP úgy tudja: az egyesület háza táján jelenleg is nyomozás folyik.

Szabó Loránd polgármester a helyi 7200 című lapnak akkor korábban beszélt: már az átadás-átvételi procedúránál kiderült, hogy a csapat kasszájából több mint 5 millió forint hiányzik. A Magyar Labdarúgó Szövetségtől TAO-pénzek elszámolásával kapcsolatosan érkezett hiánypótlás, amelyből kiderült, hogy két fűnyíró traktort is vásárolt a klub korábban, darabját 4,3 millió forintért, ám azok tudomásunk szerint nem sok benzint használtak el a DFC pályáján.