Ruhaosztásokkal segíti a rászorulókat a komlói MSZP

2017. november 9. 15:19 2017. nov. 9. 15:19

November elején tartott jótékonysági ruhaosztást a komlói MSZP, de mivel maradt még a tagok és jóakarók által felajánlott öltözékekből bőven, ezért december közepén, a hagyományos ételosztáskor újabb ruhaosztást szerveznek.

November hetedikén tartott egész napos jótékonysági ruhaosztást a komlói MSZP-szervezet. Mint a Pécsi STOP Barbarics Ildikótól, a szocialisták komlói elnökétől megtudta, rengeteg zsáknyi ruha, cipő, kabát jött össze az osztásra, annyira sok, hogy maradt is belőle a nap végére.

Barbarics Ildikó elmondta, az adományokat a párttagok mellett komlói lakosoktól kapták, és mivel folyamatosan érkeznek hozzájuk a felajánlások, ezért december 15-én, a hagyományos adventi ételosztásukon a komlói pártirodában újabb ruhaosztást szerveznek. Az ilyen jótékonysági ruhaosztásokat általában két-három havonta megtartják.

A komlói elnök hozzátette, a másik rendszeres programjuk a Helyiérték Komló és Térsége Egyesülettel, egy civil szervezettel közösen tartott társasjátékklubjuk, amelyen a fiatalok mellett a középkorú korosztály is szép számmal képviselteti magát.

Az adventhez kapcsolódik egy másik hagyományuk is - mondta el a Pécsi STOP-nak Barbarics Ildikó -, az ünnepi mézeskalácssütés, amelyet idén december 2-án tartanak a pártirodán, a hozzávalókat, díszítőelemeket ők adják, és az itt elkészült mézeskalácsokból és szaloncukrokból kis csomagokat is összeállítanak, amiket a gyerekeknek osztanak ki a városi karácsonyfa felállításakor szokásos ünnepségen a városháza előtt.