Titkolja az őcsényi jegyző, hányan indulnak a lemondott polgármester székéért

2017. november 11. 10:48 2017. nov. 11. 10:48

A jövő hétig nem hajlandó elárulni az őcsényi jegyző, pontosan kik is indulnak el a december közepi időközi választáson a menekültek üdültetése miatt kitört balhéról elhíresült településen. Sajtóértesülések szerint legalább négy, de az is lehet, hogy féltucat jelölt lesz a polgármesteri székre.

Nem árulta el sem a helyi polgármesteri iroda munkatársa, sem pedig a helyi jegyző, hogy pontosan hányan is indulnak a Tolna megyei Őcsényben, ahol december 17-én tartanak időközi választást, miután szeptemberben pár oltalom alatt álló menekült üdültetésének ötlete akkora népharagot váltott ki, hogy a polgármester lemondott.

A Magyar Nemzet munkatársa szerette volna megtudni, hogy a hétfőn záruló jelöltállítási időszakban eddig kik adták le az induláshoz szükséges 62 darab ajánlószelvényt, de, mint föntebb olvasható, ettől annak ellenére zárkózott el a jegyző is, hogy az erről szóló információk nyilvánosak szoktak lenni, mert hogy a közérdeklődésre számot tartanak.

A lap értesülései szerint egyébként legalább négyen fognak indulni a lemondott polgármester helyére, egyik közülük maga a lemondott településvezető. Fülöp János a Magyar Nemzetnek elmondta, ő már összegyűjtötte a szükséges 62 darab ajánlószelvényt, és ő úgy tudja, a települést jelenleg vezető alpolgármester, Kozma Zoltánné is ringbe száll (ő szervezte a botrányba fulladt szeptemberi falugyűlést), mint ahogy a képviselőtestületből Csapai János, valamint egy korábbi polgármester, Guzsván István is. Rajtuk kívül még arról hallani, hogy egy 2014-ben az LMP színeiben jelentkező jelölt, Nagy Piroska is indulhat a polgármesteri székért, de a felsoroltakon kívül is lehet még több aspiráns.

A cikk szerint a helyiek többsége ugyanakkor Fülöp Jánost, a leköszönt polgármestert látná szívesen vissza a település élére. A lemondás ugyanakkor szeptember óta begyűrűzött a faluba, Fülöp János arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy októberben két képviselő is visszaadta a megbízatását.

Fülöp szerint amúgy szeptember óta lecsillapodtak a kedélyek a településen.

"Nyugalom van, hiszen egyrészt közeledik a választás, másrészt a település lakói várják a nyugdíjat, illetve a nyugdíjprémiumot, továbbá a tél közeledtével a tűzifa beszerzése köti le őket" - mondta el a lapnak.