"A jó szomszédot a jó kerítés" teszi - íme a legerősebb mondatok a Fidesz tisztújító kongresszusáról

2017. november 12. 17:20 2017. nov. 12. 17:20

Újraválasztották Orbán Viktor kormányfőt a Fidesz elnökének vasárnap a párt XXVII., tisztújító kongresszusán, Budapesten, ahol alelnökké választották Novák Katalint, Gulyás Gergelyt, Kubatov Gábort és Németh Szilárdot.

Orbán Viktort egyhangúlag, 1358 szavazattal választották újra pártelnöknek - derült ki az MTI híradásából. Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára - aki az európai számvevőszéki taggá választott Pelczné Gáll Ildikót váltja az alelnöki poszton - 1297 szavazatot kapott a küldöttektől.

A már eddig is alelnök Gulyás Gergely országgyűlési frakcióvezetőt 1310, Kubatov Gábor pártigazgatót 1298, Németh Szilárdot, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökét pedig 1281 szavazattal választották újra - ismertette a számokat a szavazatszámláló bizottság részéről Kontrát Károly.

És most jöjjenek a legerősebb mondatok a kongresszusról:

  • Orbán Viktor szerint ma Magyarországon nem kormányváltó, hanem ellenzékváltó hangulat uralkodik.
  • Orbán Viktor három feladatot jelölt meg: megerősíteni mindazt, amit az elmúlt hét évben elértek; elmélyíteni politikájuk szellemi és lelki alapjait; és megvédeni Magyarország jövőjét, mert "végre-valahára összeszedtük magunkat".
  • Simicskó István honvédelmi miniszter Donald Trump amerikai elnököt idézte, miszerint "a jó szomszédot a jó kerítés" teszi.
  • Rogán Antal felidézte a 2006-os októberi zavargásokat. Ennek kapcsán megjegyezte, a "Soros-birodalom hadosztályaival" szemben is bátornak kell lenni. Rogán lelkendezett egy kört azon is, hogy 2016-ban megszűnt a Népszabadság.
  • Kósa Lajos a világ egyik legsikeresebb népének és nemzetének nevezte a magyart.