Csizi megmondta Pávának: legyen világosság

2017. november 13. 14:29 2017. nov. 13. 14:29

Kivilágítják a tévétoronyt pénteken a koraszülöttek világnapján, az erről szóló önkormányzati sajtóanyag azonban olyan meglepetést rejtett, amire nem számítottunk.

Mint írták, november 17-e a koraszülöttek világnapja, az ezzel kapcsolatos nemzetközi kezdeményezéshez pedig Pécs is csatlakozott. Emiatt pénteken lila fényfestést kap a tévétorony, mellyel a probléma fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Amellett, hogy megdöbbentünk azon, hogy hazánkban minden 9-10. újszülött idő előtt érkezik a világra, egy másik érdekesség miatt is redőződött a homlokunk. Amin meglepődtünk, az az, hogy az önkormányzati sajtóközlemény egy szívhez szóló bekezdést idézett Csizi Pétertől, amiből az is kiderült, hogy ő volt az, aki Pávának javasolta a tévétorony kivilágítását. Páva a közlemény szerint erre egyetértően bólintott.

Leegyszerűsítve: Csizi megmondta Pávának, hogy mi legyen, és az lett. Mindezt a város önkormányzatának kommunikációja pedig meg is támogatja egy olyan közleménnyel, amiben Páva Zsolt mindössze egy félsornyi passzív tényező.

Csizit egyébként rendkívül látványosan építik Pécsett, nem ez volt az első eset, hogy betolták egyfajta kedves vezető szerepbe. A volt alpolgármester a nyár vége óta, mikor kiderült, hogy ötmilliárd forintos költségvetési hiánnyal küzd Pécs, egy stratégiai döntéshozó, döntéselőkészítő bizottság fejeként is beleszól a város ügyeibe. Mindezek fényében nem lennénk meglepődve, ha a továbbiakban még több dolgot javasolna Csizi, Páva pedig engedelmesen bólogatna rá.