Fotók: megsemmisült a keddi robbanásban a Király utcai lakás

2017. november 15. 13:26 2017. nov. 15. 13:26

Teljesen megsemmisült az a pécsi lakás, ahol mindezidáig tisztázatlan eredetű robbanás történt kedd délután. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szerdán tette közzé a pusztítás utáni fotókat.

Amint arról hírt adtunk, robbanás történt november 14-én késő délután Pécsen, egy belvárosi lakásban, a detonáció következtében egy ember súlyosan megsérült.

A katasztrófavédelem megyei honlapján közzétett beszámoló szerint a robbanás egy kétszintes társasház második emeleti lakásában történt, ahol tűz is keletkezett, és emiatt az épület falai megdőltek. Az esetnek egy súlyos sérültje van, őt a mentők kórházba szállították.

Fábián Lilla, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a Király utcai társasházban történt detonáció okát még vizsgálják.

A szóvivő kedd kora este az MTI-nek elmondta, hogy a tűzoltók befejezték az oltást és az utómunkálatok folynak. Hozzátette: a statikus jelenleg is vizsgálja az épületet. Két lakás lakhatatlanná vált. A többi ötnek a lakói a közműszolgáltatás visszaállítása után térhetnek vissza otthonukba.

Az MTI tudósítója a katasztrófavédelem és a rendőrség egységein kívül a helyi gázszolgáltató munkatársait látta a helyszínen.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdán közölt fotókat a pusztításról. Mutatjuk a galériát:

[gallery="106" picture="9230"]

Olvasónk szerdán délelőtt két képet készített a lakás állapotáról.