Csökkenhetnek az üzemanyagárak Pécsett

2017. november 15. 18:15 2017. nov. 15. 18:15

Feltéve, ha a MOL elnök-vezérigazgatója Tóth Bertalan pécsi parlamenti képviselő levelére is olyan pozitívan reagál, mint Tállai NAV-elnök odaszólására.

Mint ismert, Tállai András államtiktár-NAV-elnök, miután drágállta a mezőkövesdi üzemanyagot egyeztetett a MOL vezetésével, és máris zuhanórepülésbe kezdtek az árak. A benzin 11, gázolaj 5 forinttal lett olcsóbb a városban.

Tóth Bertalan, az MSZP pécsi parlamenti képviselője sem volt rest, és szerdán maga is a MOL első emberéhez fordult.

„Sajtóhírek szerint országgyűlési képviselőnek a MOL vezetőivel való közvetlen kapcsolatfelvétele hatékony módszer az üzemanyagárak csökkentésére” –írta levelében a pécsi képviselő. Tóth erre, valamint arra is figyelemmel, hogy a választókörzetéből „nagy számban érkeztek állampolgári megkeresések”, azt kezdeményezte, hogy egyebek mellett a baranyai 1-es, Pécs jelentős részét is magában foglaló választókörzetben a benzin ára 11, a gázolajét 5 forinttal csökkentse a MOL.

Mivel valószínűtlen, hogy az állami olajvállalat szemében a pécsi autósok kevesebbet jelentenének, mint a mezőkövesdiek, aligha lehet akadálya az olcsóbb kocsikázásnak. Ha mégis, akkor valami zavar van a rendszerben.