Újabb frekvenciát szerzett Andy Vajnának Belénessy Csaba

2017. november 17. 15:16 2017. nov. 17. 15:16

Újabb rádiófrekvenciát nyert el a Pécsről indult egykori MTI-vezér Belénessy Csaba. Most egy dunaújvárosi frekvencia lett az övé. Az eddig általa elnyert hullámsávokra egy idő után az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó Rádió 1 úszott be, itt is ez történt.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa november 16-án döntött több filmterv támogatásáról és rádiós frekvenciák kiosztásáról is. Ebbe a körbe tartozik a Dunaújváros 93,1 MHz frekvencia is.

A dunaújvárosi adáshelyre egyedül a Crossborder Film Kft. nyújtott be pályázatot még a nyáron, a döntés szerint egyből hálózatba is kapcsolódhathatnak a Rádió Plus Kft-vel.

Ez elsőre még jól is hangozhat, azonban a Crossborder Film mögött az egykor Pécsről indult Belénessy Csaba áll (az elektronikus cégjegyzék szerint ő a tulajdonosa és ügyvezetője a cégnek), aki az önálló Magyar Távirati Iroda utolsó elnöke volt. Ő volt az, aki kevesellte prémiumát, erről a tavaly bezáratott Népszabadság nyomán írt a Pécsi STOP 2013-ban.

A Rádió Plus Kft. pedig a Rádió 1 mögött álló cég, amely Andy Vajna filmügyi tótumfaktum és kaszinótulajdonos érdekeltségébe tartozik.

A magyar rádiós piacot tavasszal kezdte Andy Vajna bekebelezni, hogy a következő választásra országos lefedettségű rádióelérése lehessen. Ám nem országos frekvenciáért indult el, hanem kisebb, helyi frekvenciákat szerzett meg többek közt Belénessy cégei és az LB Rádió Kft. segítségével, hogy aztán ezeket hálózatba kapcsolhassa, és a műsoridő döntő többségében a Rádió 1 szóljon rajtuk. Az LB Rádió Kft. mögött Dr. Litter Zsuzsanna és dr. Bíró Balázs állnak. Bíró többek közt Csizi Pétert is képviselte több ügyben, bővebb információkért erre és erre a cikkünkre kattintsanak.

Volt azonban olyan, hogy egy frekvenciát vissza kellett adni, mert sikeresen támadták meg a Médiatanács döntését más pályázók, Belénessy például egy másik cége által megszerzett frekvenciával járt így Velence körzetében.