Hét perc alatt kapták el a betörőt a rendőrök Kaposváron

2017. november 19. 17:33 2017. nov. 19. 17:33

Betört egy házba Kaposváron egy férfi még pénteken, ám a tulaj is otthon volt, aki egyből hívta a rendőröket. A zsaruk a bejelentés után hét perccel el is fogták a betörőt.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint pénteken délután 14:39-kor futott be hozzájuk egy hívás Kaposvárról.

A bejelentő helyi lakos nő "elmondása szerint arra ébredt fel, hogy a ház bejárati ajtaját valaki nagy erővel rugdalta, amire lejött az emeletről és látta, hogy egy férfi be akart törni.

Ekkor azonnal visszament a szobájába, tárcsázta a segélyhívót, miközben üvegcsörömpölést hallott, mivel az elkövető a nappali ablakán keresztül betört a házba és elkezdett kutakodni.

A bejelentő a rendőrségi ügyeletes kérésére bezárkózott az egyik szobába, akivel végig vonalban maradt és közvetítette az eseményeket.

A járőrök a hívástól számított 7 percen belül a helyszínen elfogták F. Istvánt, majd előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra.

A nyomozók a 35 éves férfit bűnügyi őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett kísérletének elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására - olvasható a közleményben.