Németh Szilárd osztotta ki a Szijjártónak beszóló ormánsági polgármestert

2017. november 20. 12:45 2017. nov. 20. 12:45

Németh Szilárd rezsibiztos beszólt a Szijjártó Péternek beszóló drávaszerdahelyi polgármesternek, mondván, csak azért tiltakozik, mert migránsokat akart a faluba telepíteni. Alpár György azonban azért tiltakozott, mert az állam kérdezés nélkül elvett a falutól 11 millió forintot.

Még múlt héten állt neki a Fidesz, hogy újabb fokozatra kapcsolja a Soros-tervvel kapcsolatos rettegtetését, ehhez pedig Szijjártó Péter külügyminisztert vetették be, aki telefonon hívja fel az embereket, hogy a menekültek ("migránsok") okozta veszélyekre figyelmeztessen.

Drávaszerdahely polgármestere, Alpár György ezt elégelte meg, főképp azért, mert az állam 11 millió forintot vont el a 200 lelkes falutól szolidaritási hozzájárulás címén (a településen adózik egy földgázvezeték után a Földgázkezelő, a MOL-csoport tagja, ami éves szinten olyan 35 millió forintos bevételt jelent), úgy, hogy erről a település vezetőjét egyáltalán nem kérdezték meg.

Alpár György

A Nemzeti konzultáció nagy sikerére hivatkozva, nemsokára kezdődik a telefonos konzultáció! És ez, szerény véleményünk róla!

Alpár Facebookra írt üzenetére a Fidesz az egyik nehéz ütegét, Németh Szilárd alelnök-rezsibiztost vetette be.

Németh egy sajtótájékoztatón a következőt mondta a Hír TV szerint:

"Konzultáljon először a saját választóival ott, Drávaszerdahelyen, aztán próbálja meg velük megértetni azt, hogy miért akar Drávaszerdahelyre migránsokat beengedni. Tehát az ott elég közel van a határhoz, sok mindent megtapasztalhattak, velük konzultáljon erről a kérdésről. Tehát nem velem kell, velem nincs vitában. Tehát egy polgármester az mindig az adott településért felel, és az adott település polgáraival kell, hogy konzultáljon arról, milyen lépéseket tesz. Én magam ezt így csináltam még annak idején Csepel polgármestereként. Ez bejön, higgye el a polgármester úr."

Drávaszerdahelyen nincs is iskola, 5 településsel együtt tartottak fenn egyet - olvasható a cikkben.

Hogy a szolidaritási hozzájárulási adónak miképp van köze a menekültekhez, az rejtély.

Erről egyébként Alpár György egy másik Facebook-bejegyzésében hangot is adott, hogy úgy látszik, nemcsak ő az egyetlen, aki nem érti a Németh Szilárd által elmondottak és a település költségvetése közti összefüggést.