Maszkos rablókat keresnek a rendőrök, félmilliót ér az őket lebuktató tipp

2017. november 20. 14:42 2017. nov. 20. 14:42

Továbbra is keresi a rendőrség azokat a személyeket, akik még szeptember végén mentek be maszkban egy lothárdi házhoz, és elvitték az ott élő házaspár pénzét. Az ügyben nyomravezetői díjat is kitűztek.

A rablás szeptember 28-án este történt. Az elkövetők a rendőrség felhívása szerint bementek egy lothárdi házba, majd álarcot viselve készpénzt követeltek az ingatlanban lakó házaspártól, és miután azt megkapták, elmenekültek a helyszínről.

Az ügyben a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500 000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki még októberben, mely a mai napig érvényben van - közölte a rendőrség a Pécsi STOP hétfői megkeresésére. Kíváncsiak voltunk arra is, hogy hányan voltak pontosan a rablók, illetve fegyverrel, fegyvernek látszó tárggyal felszerelkezve követték el a rablást, de a rendőrség a nyomozásra való tekintettel nem árult el több részletet az ügy kapcsán. Annyi viszont bizonyos, hogy a rablókat még november 20-án keresik.

A felhívás kitér rá, hogy a díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövetők személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövetők azonosíthatók, bűnösségükre a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A rendőrség kéri, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-72-504-400-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, vagy jelentkezzen személyesen munkaidőben (H-Cs: 8 – 16; P: 8 – 13) a Pécsi Rendőrkapitányságon.