Ketten is elitták vasárnap a jogsijukat

2017. november 27. 10:50 2017. nov. 27. 10:50

Pécsett és Szentlőrincen is ittas sofőröket fogtak a rendőrök a hétvége második napján.

A hatóság hétfői tájékoztatása szerint Pécsett, a Rácvárosi úton egy személyautóval közlekedő 49 éves abaligeti férfit igazoltattak a rendőrök november 26-án 14 óra 50 perckor. A szonda jelzett, így a sofőrt előállították további mintavételre.

A férfi ellen – vezetői engedélyének elvétele mellett – a Pécsi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Ugyanezen a napon 19 óra 43 perckor Szentlőrincen, a Munkácsy Mihály utcában ellenőriztek a rendőrök egy gépkocsivezetőt, akiről az igazoltatás során kiderült, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkezik. Az 59 éves cserdi sofőrnél szintén pozitív jelzést adott az alkoholszonda, ezért a férfit előállították további mintavételre.

A gépkocsivezető ellen a Szigetvári Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a közúti közlekedési szabályok betartására, amely szerint járművet az vezethet, aki vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem áll, és szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

Magyarországon zéró tolerancia van érvényben, ezért aki ittas állapotban gépi meghajtású járművet vezet, azzal szemben - a gépjárművezető szervezetében lévő alkohol mennyiségétől függően - 30 000 forinttól 100 000 forintig terjedő közigazgatási bírság szabható ki, vagy akár a vezetői engedély elvételére és büntetőeljárás indítására is sor kerülhet.