Mélyszegénységben élő gyerekek talán utolsó Mikulása

2017. december 1. 08:49 2017. dec. 1. 08:49

A Nő az Esély Egyesület idén ajándékkal és műsorral kedveskedik több tucat igazán szegény pécsi és baranyai kisgyermeknek. Amíg még tehetik: a kormány éppen betiltani készül az ilyen kezdeményezéseket.

Jótékonysági Mikulás ünnepséget tart vasárnap a Nő az Esély Egyesület pécsi Iparosházban. Az eseményre 10 év alatti gyermekeket és kísérőiket várják, összesen 60 kisgyermek, 20 fő fogyatékkal élő apróság kaphat ajándékot és 55 mélyszegénységben élő család tartós élelmiszercsomagot.

A műsoros estet a Pécsi Mazsorett Táncegyüttes nyitja meg, majd a grappling (magyarul földharc) világbajnokokat köszöntik, akik a Mikulással együtt adják át az ajándékokat. Zárásként Szalai Anita és zenekara lép fel. Részletek a rendezvény Facebook-eseményén.

A Nő Az Esély Egyesület tavaly is szebbé tette a pécsi rászorulók karácsonyát, akkor 80 kisgyermeknek vitt ajándékot a Mikulás.

Ez a nyolcvan gyermek örült a legjobban a Mikulásnak - fotók

Az Iparosházban tartották meg december 5-én, hétfőn a Nő az esély Egyesület mikulásünnepségét, ahol 80 rászoruló gyerek kapott ajándékokat. Olyanok, akik egyébként biztosan nem kaptak volna. A gyerekek az Éltes Mátyás Iskolaközpontból és az ottani roma önkormányzat szervezésében Bicsérdről jöttek, de részt vett 25 hátrányos helyzetű pécsi család is az ünnepségen az Ipartestület meghívottjaival együtt.

Ha a Fidesz-kormány kitart mostani elképzelése mellett, akkor ezeket a gyerekeket jövőre már nem látogatja meg a Mikulás.

Nincs tovább, ha az ételosztást is megtiltja a kormány

És megtiltja egy miniszteri rendeletjavaslat szerint. Még egyeztetés alatt áll, de ha elfogadják, a civilek és politikai pártok nem oszthatnak ételt. Ezzel a neves pécsi esemény, a Tele puttony - tele tál, de a többi ilyen akció sorsa is megpecsételődhet. Pedig szervezik a következőt.