Visszaadták a pécsi sofőr életét

2017. december 1. 13:47 2017. dec. 1. 13:47

Mégpedig a Tüke Busz és a cég mellett működő szakszervezet együtt. A férfi egy éve csapódott buszával egy szervizudvarba. Mint kiderült, súlyos beteg, de gép – valamint a munkáltató és a kollégák - segítségének köszönhetően még karácsony előtt munkába állhat.

A balesetet szenvedett pécsi buszsofőrről akkor írtunk utoljára, amikor kiderült: a Tüke Busz és a szakszervezeti tagok vállvetve igyekeztek segíteni rajta.

Mint ismert, tavaly novemberben egy pécsi helyi járatú autóbusz letért a 66-os út városi átvezető szakaszáról, áttért a menetirány szerinti szembejövő sávba, majd az út melletti szerviz kerítésének ütközött, végül a szerviz udvarában, egy fának csapódva állt meg.

A balesetről ebben a cikkünkben mutattunk egy galériát:

Pécsi buszbaleset: a szakszervezet szerint túlterheltek a sofőrök

Hofekker Ferenc, a pécsi Tüke Busz mellett működő szakszervezet elnöke szerint a fonódó hálózat, a késések, a hosszú járatok és problémás pihenőidők miatt túlterheltek a buszvezetők. Ez pedig megágyaz a hétfőihez hasonló baleseteknek. Elájulhatott a sofőr Mint ismert, hétfőn reggel súlyos balesetet szenvedett az egyik pécsi helyi járati busz.

Az első helyszíni információk, valamint a Tüke Busz Zrt. közleménye szerint a sofőr hirtelen rosszulléte okozta a balesetet. A buszvezető súlyosan megsérült a balesetben. Rajta kívül akkor azt írtuk, hat utas sérült könnyebben a balesetben, négyet közülük kórházba vittek.

Mint kiderült, a buszvezető olyan alvászavarban szenvedett, amiről ő sem tudott, ezért nem vonható felelősségre. A kezeléshez egy maszk szükséges, mely negyedmillió forintba került, erre munkatársai adták össze a pénzt - nyilatkozta az RTL-nek Hofekker Ferenc, a Független Demokratikus Szakszervezet elnöke.

A készülék beszerzésén és a kolléga megsegítésén a Tüke Busz Zrt. és a Független Demokratikus Szakszervezet működött együtt – hosszú idő után először. Gelencsér Gyula igazgatósági elnök erről úgy vélekedett: a társaság foglalkoztatói magatartásával törekszik arra, hogy munkatársai számára segítséget nyújtson a szakmai vagy akár egészségügyi problémák megoldásában.

Hofekker Ferenc pénteken újabb jó hírrel kereste meg szerkesztőségünket.

– A jelek szerint a balesetet szenvedett kolléga a cég és a szakszervezet összefogásának köszönhetően visszakapta az életét – mondta a szakszervezeti vezető. – Kollégánk a gép használatával meggyógyult, és újra munkába állhat, várhatóan december közepén.