Jövőre is lesz Ördögkatlan

2017. december 1. 14:37 2017. dec. 1. 14:37

Jövő nyáron is lesz Ördögkatlan, a 11. a sorban. A szervezők arról írtak honlapjukon, nem törvényszerű a folytatás, de sok embernek okoz örömöt a fesztivál, vagyis szükség van rá. 2018-ban július utolsó napjától augusztus 4-ig öt napig lehetünk "nem normálisak".

Előrehozott karácsonyi ajándékként is felfogható hírt közölt az Ördögkatlan Fesztivál a honlapján: jövőre, 2018-ban is öt napig lehet mindenki "nem normális" a Szársomlyó lábánál.

A honlapon ezt írják a szervezők:

"Lesz tizenegyedik. Sokan kérdezgették, végül is joggal: lesz-e még. Nem törvényszerű a folytatás. Vagy talán mégis. Elkezdtük valaha a magunk kedvére, ám az idő felmutatta, hogy nemcsak magunknak, de sok embernek okozunk vele örömöt, ez már felelősség is.

Folytatni kell. Szokták mondani, „The show must go on!” – mi inkább azt mondjuk: „Mulatságnak lennie kell!”. Mert jó a legjobb produkciókat látni-hallani, felfedezni azokat a műfajokat, amikkel év közben nem találkozunk, de talán még jobb sok jó emberrel együtt múlatni az időt. Tudni azt, hogy ez az öt nap, most majd a 11. Ördögkatlan öt napja a minőség ünnepe lesz. A kultúra minősége és az ember minősége. Találkozunk majd azokkal, akik erre az öt napra jönnek haza, és találkozunk azokkal is, akikkel nap mint nap együtt vagyunk, de az arctalan hétköznapokban nem vesszük észre egymást. Ám itt, a Katlanban 2018 nyarán mindannyian arcot kapunk. Összeér a tekintetünk, és a másik tekintetében meglátjuk önmagunkat is.

És ötnapos boldogságban megéljük majd, hogy Találkozni Jó!"

A 11. Ördögkatlan Fesztivált 2018. július 31-augusztus 4. között rendezik meg Kisharsányban, Nagyharsányban, a Vylyan-teraszon, Beremenden és a Mokos Pincészetnél.

Bérczes Lászlóval tavaly a jubileumi, 10. Ördögkatlan előtt készítettünk interjút, már abban megpendítette, hogy ha lesz 11. fesztivál, annak már nem szabad nagyobbra nőnie.

Bérczes László: "Túlnőttük" mindazt, amit a kezdetekben el tudtunk képzelni

Jubileumi Ördögkatlan jön, mennyivel másabb egy ilyen alkalom szervezése, mint egy „sima" fesztiválé? Minden év nagyobb rákészülést jelentett a kezdetektől fogva, ilyen értelemben nem azért nagyobb a rákészülés, mert tizedik. Persze az emberben ott motoszkál, hogy ha ez nem sikerül, akkor hiába csináltuk az előző kilencet - tudom, hogy ez nem így van -, de egyszerűen mindig van új ötletünk, mindig bővül az egész.

Emlékmorzsák és szilánkok a jubileumi Katlanról:

Amikor egy Robur a deus ex machina - pillanatképek az idei Ördögkatlanból

Az idei, 10. Ördögkatlan alaposan felkészült a jubileumra, több művész és produkció is évekkel az első fellépésük után újra eljött, hogy tiszteletét tegye a Szársomlyó lábánál. Amire nem lehetett eléggé felkészülni, az a sorozatos 30+ Celsius-fokos nappalok (és ennek megfelelően eléggé meleg éjszakák) voltak.