Kihagyja Pécset az igazi Mikulás

2017. december 1. 14:46 2017. dec. 1. 14:46

December elsején megérkezett Jouluppukki Budapestre, és jövő hét szerdáig az ország több pontján is feltűnik. A pécsieknek minimum Kaposvárig kell utazniuk a nagyszakállúért, ugyanis a program szerint az igazi Mikulás nem ejti útba a baranyai megyeszékelyet. Mondjuk mikor utoljára itt járt, borzasztó csalódás volt mindenkinek, káoszba fulladt a rendezvény.

A lappföldi Mikulás gépe december elsején landolt a Liszt Ferenc Repülőtéren, ahol már várta a lelkes fogadóbizottság:

Az idei alkalommal tizenhatodszor hazánkba érkezett Télapó nem csak a budapestieket örvendezteti meg. A Programturizmus.hu szerint itt és ekkor lehet elcsípni:

December 2. 11.00 óra: Kaposvári Nagypiac

December 3. 10.00 óra: Budapest, Müpa

December 4. Ljubljana, Szlovénia

December 5. 11.00 óra: Veszprém, Posta előtti tér,

December 5. 15.00 óra: Ajka, Agora tér

December 6. 16.00-17.00 óra: Budapest, Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár

A fentiek alapján Jouluppukki kihagyja Pécset, a VII. Adventi Kézműves és Mesevásáron december 6-án egy másik Mikulással találkozhatnak a kicsik.

Őskáosz volt Jouluppukki utolsó pécsi vizitjén

Az igazi Télapó 2015-ben látogatott el Pécsre, de a szervezés hiányosságai miatt káoszba fulladt a látogatása. Amint akkor a bama.hu nyomán írtuk, a Télapó mintegy háromnegyed órát késett, a tervezett öt óra helyett háromnegyed hat előtt tűnt fel a Széchenyi téren.

Emellett hatalmas tömeg várta, de mivel a szervezők nem közöltek részleteket arról, hogy a téren belül hol lesz a nagyszakállú, nagy kavarodás és tolakodás lett az egészből. Gondok voltak a hangosítással is, látni is alig lehetett valamit, a kivetítőn csak reklámok mentek a cikk szerint.

Mindennek tetejébe Joulupukkit tíz perc után gyakorlatilag bemenekítették a városházára, aminek egyszer csak feltűnt az erkélyén, de nem erre készült a gyermekhad, rengetegen sírtak csalódottságukban.

Ennyit lehetett belőle látni: