Hetedszer is, csak azért is Tele puttony – tele tál

2017. december 2. 08:51 2017. dec. 2. 08:51

A baranyai szakszervezetek, a baloldali pártok és civil segítőik hetedik alkalommal várják karácsonyi ételosztásra és ajándékozásra a rászorulókat. Ez az egyik legrégebbi ilyen pécsi kezdeményezés, amelyet a többi ilyennel együtt betiltana a Fidesz-kormány.

Mint ismert, a több érdekvédelmi szervezetet tömörítő Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége jó ideje várja a rászorulókat Tele puttony – tele tál nevű eseményét. Az idei lesz a hetedik alkalom, hogy a szakszervezetek, baloldali pártok és civilek ingyenes ételosztást és ajándékozást tartanak a város leginkább rászorult polgárai számára. Ha pedig a kormány kitart az elképzelése mellett, akkor lehet, hogy az utolsó is – bár ehhez a szervezőknek még alighanem lesz néhány szava.

„Öröm számunkra, hogy évről évre egyre többen kapcsolódnak be az adventi ételosztásba és adományozásba. Lassan már csak a keretet kell biztosítanunk a jótékonykodáshoz. Tavaly már 46 önkéntes segítő részvételével 300 adag babgulyást és 400 zsírosdeszkát osztottunk ki. A nyolcvannégy adományozó felajánlása közel száz pécsi gyermek karácsonyát tette boldoggá” – írja a BMSZA az esemény honlapján.

A tavalyi eseményről mi is beszámoltunk, többek között itt:

Tele puttony: 300 gulyás, 1500 holland palacsinta és rengeteg ajándék - videó

Hatodik alkalommal rendezték meg a baranyai szakszervezetek civilek és baloldali pártok segítségével a Tele puttony - tele tál rendezvényüket. A helyszínen és a fotókból is fényesen kiderül: egyre mélyebb a szegénység, de egyre több a segítő kéz. A szervezők jópofa beszámolót tettek közzé a vasárnapi rendezvényről.

„Idén 400 adag meleg étellel és 400 darab zsíros kenyérrel készülünk. A célunk ezúttal is csak annyi, hogy minél több olyan gyerek kapjon ajándékot a megyénkben idén karácsonykor, akik másképpen ezt hiába várnák. Várjuk magánszemélyek, vállalkozások, pártok, szervezetek, egyesületek, azaz mindenki felajánlását. Itt nem számít, honnan jön az ajándék – a lényeg, hogy hová jut el” – írják a szervezők.

Szinte bármit szívesen vesznek, aminek egy gyermek örülni tud, ez lehet használt, de jó minőségű, tisztára mosott ruha, megunt, de hiánytalan játék, kinőtt, de jó állapotú cipő, tartós élelmiszer, szép mesekönyv, melynek minden lapja megvan és édesség. Aki szeretne visszajelzést, tegyen a csomagba egy bélyeggel ellátott és már előre saját magának megcímzett borítékot is. A helyszínen karácsonyfa és Télapó is várja az érdeklődőket.

A tele puttony és a tele tál Pécsen a Bajcsy-Zsilinszky utca – Ipar utca találkozásánál, a volt Boccaccio helyén várja a nehéz helyzetben lévőket dél és délután három között. A felajánlásokat már délelőtt tíztől oda lehet vinni.

Az esemény szervezői:

Vasas Szakszervezet

Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

Rendőr Szakszervezetek Védegylete

Független Rendőr Szakszervezet

Független Demokratikus Szakszervezet

Demokratikus Koalíció

Nő az Esély Egyesület

Magyar Szocialista Párt

Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete

BMSZA

A felajánlásokat már délelőtt 10 órától várják a helyszínen.