Szívmelengető ajándékkal lepik meg a magányosokat a pécsi óvodások

2017. december 4. 13:41 2017. dec. 4. 13:41

Megható jótékonysági akcióval készül az idei ünnepre a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt: pécsi és baranyai kisgyermekeket kértek meg, hogy rajzoljanak egy szép üzenetet azoknak, akik szociális intézményekben, nevelőotthonokban, anyaotthonokban és kórházakban töltik az ünnepeket.

A Pécsi Angyalgyár névre keresztelt akciót idén először rendezi meg a vagyonhasznosító. Mint írták, pécsi és baranyai óvodásokat és kisgyermekeket buzdítanak arra, hogy legyenek az angyalok hírnökei, és kedves karácsonyi rajzokkal vagy kreatív módszerrel készítsenek egy-egy olyan üzenetet, amivel boldog karácsonyt kívánnak azoknak, akiknek más nem kíván.

Az elkészült üzeneteket a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. összegyűjti és véletlenszerűen juttatja el szociális intézményekbe, nevelőotthonokba, anyaotthonokba és kórházakba. Az üzeneteket angyalok viszik el az intézményekbe és osztják ki a gyerekek, betegek és idősek között.

A kezdeményezés december 1-től 15-ig tart, ez idő alatt az intézmények szervezetten, de gyermekek vagy családok önállóan is részt vehetnek benne. Az elkészült rajzokat, alkotásokat és jókívánságokat a Széchenyi téren, a Pécsi Adventi Vásárban felállított angyal postaládába lehet bedobni az akció időtartama alatt.