Szakács szerint a harkányi jutalom hihetetlen felelőtlenség

2017. december 5. 13:38 2017. dec. 5. 13:38

Szakács László baranyai szocialista politikus szerint a bajban lévő Harkány fideszes polgármesterével és alpolgármesterével, akik így is jutalomért nyújtják a markukat, a kormánypárt ismét szintet lépett: már nem csak az adósságot fizettetik ki közpénzből, de ehhez hozzácsapják év végi bónuszukat is.

„Pécs után a harkányi fideszesek is bebizonyították, hogy képesek egymás után kétszer is eladósítani a városukat. Harkány a kifizetetlen számlái miatt 25 milliós állami segítségre nyújtott be igényt. Ugyanakkor nemcsak kértek, hanem adtak is. Baksai Endre Tamás polgármester és Remmert Ferenc alpolgármester eredményes munkájuk elismeréseként összesen 4,5 milliós jutalmat kaptak” – emlékeztetett közleményében Szakács László, az MSZP baranyai parlamenti képviselője.

Mint ismert, Harkány önkormányzata szeptember 30-án úgy döntött, az úgynevezett önhiki forrásból 25 millió forintot pályáz meg a város költségvetési lyukainak befoltozására. November 11-én viszont az önkormányzat szakbizottsága már arra tett javaslatot, hogy Baksai Endre Tamás polgármester hat-, Remmert Ferenc alpolgármester háromhavi illetményének megfelelő jutalmat kapjon „eredményes munkája elismeréseként”.

Az MSZP baranyai elnöke szerint a Fidesz ezzel újabb szintet lépett. „Már nemcsak azt várják el a fideszesek, hogy újból és újból közpénzből fizessék ki az adósságukat, hanem már az év végi bónuszukat is hozzácsapják a számlához” – így Szakács.

A szocialista politikus szerint hihetetlen felelőtlenségről tanúskodik, hogy miközben a város eladósodott, a vezetőinek az a legfontosabb, hogy megszavaztassák maguknak a milliókat. „A polgármester és az alpolgármester még annyira sem tiszteli a harkányiakat, hogy önként lemondjanak a jutalomról. Annak a pénznek Harkányt kell szolgálnia és nem az alkalmatlan fideszes politikusokat kell tovább gazdagítania” – szögezte le közleményében Szakács László.