Másfél év felfüggesztettet kapott a pécsi buszsofőrre támadó részeg

2017. december 5. 15:55 2017. dec. 5. 15:55

18 hónap felfüggestett börtönbüntetésre ítélte jogerősen a Pécsi Járásbíróság kedden azt a férfit, aki még tavaly szeptemberben támadt részegen az egyik pécsi helyi járatú autóbusz sofőrjére, és a kormányt is rángatta.

Amint azt a törvényszék írta, a vádlott férfi - H. L. 2016. szeptember 12-én Pécsett egy helyi járatú autóbuszon utazott erősen ittas állapotban. Eközben – minden ok nélkül – az autóbusz vezetőhöz lépett és őt szidalmazni, fenyegetni kezdte. A sértett felszólította, hogy az utasok számára fenntartott helyen tartózkodjon, azonban a vádlott újra szidalmazni kezdte és megragadta a nyakát.

A sértett ellökte a vádlott kezét, aki ezt követően két kézzel megragadta a kormányt és megpróbálta elrántani, de a sértett ellen tartotta. A vádlott magatartása miatt azonban az autóbusz a saját sávjában, jobbra-balra kismértékben kitért, de a másik sávba nem tért át. A sértett fékezéssel megállította a buszt, a vádlottat az utasok segítettek megfékezni.

A vádlott a közfeladatot ellátó sértettet, a gépjárművezetőt jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozta, és bántalmazta, ezzel az utasok életét és testi épségét is veszélyeztette.

A bíróság a férfit közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte jogerősen, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint kötelezte az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére.