Döglenek a röntgenek a Lánc utcában

2017. december 6. 11:23 2017. dec. 6. 11:23

A tüdőgondozó röntgenje és a fogászok panorámaeszköze is hetek óta kényszerpihenőn van a pécsi Egyesített Egészségügyi Intézmények Lánc utcai rendelőjében.

A Pécsi STOP olvasói jelzésekből úgy értesült: a pécsi önkormányzat Egyesített Egészségügyi Intézmények (EEI) Lánc utcai rendelőjében pár hete röntgengondokkal küzdenek. Mintegy három hete nem működik a tüdőszűrésre használt digitális eszköz a tüdőgondozóban, és hetek óta dögrováson van a fogorvosokat ellátó panorámaröntgen is.

Amennyire mi tudjuk, a tüdőgondozóban éppen nem sugárzó röntgen nagyjából kamaszkorú lehet, a radiológián lévő fogászati viszont már bőven felnőtt korú.

Arról nincsenek pontos információink, hogy mekkora torlódást okoz a gépek kiesése. Az bizonyos, hogy a tüdőszűrésre érkezőket a rendelő radiológiáján látják el, ez nyilván okoz némi sorban állást, óhatatlanul lassítja a betegforgalmat. A panoráma más tészta, a helyett a Lánc utcában nincs is másik, így amelyik fogorvosnak nincs saját röntgenje, most valószínűleg éppen nem alkot képet.

A kialakult helyzettel és a várható megoldással kapcsolatban az EEI főigazgatójához fordultunk.