Páva volt a soros: belerúgott az "Egyesült Állomokban élő nyugdíjas bácsiba"

2017. december 6. 15:07 2017. dec. 6. 15:07

Annak ellenére, hogy maga az érintett pécsi alapítvány jelentette ki az ellenkezőjét, Páva Zsolt is elmondta a kötelezőt: Soros György bele akar avatkozni a helyi választásokba. Hozzátette: egy Soros elleni nyilatkozatot is aláírnak a közgyűlésen.

Sorra sülnek el a kormányzati kommunikációs panelek az ügyben, hogy egy pécsi és egy debreceni civil szervezet számára pályázati lehetőséget biztosít a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítvány.

Amint arról korábban hírt adtunk, szombaton Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1-en arról beszélt, hogy Soros György vidéki civil központjai az üzletember céljait segítenék: a bevándorlás erősítését, a kerítés lebontását és azt, hogy bevándorláspárti kormány legyen Magyarországon. Hétfőn Hidvéghi Balázson, a Fidesz kommunikációs igazgatóján volt a sor. Elmondta: Soros György az általa támogatott civil szervezeteken keresztül kívánja befolyásolni az ország sorsát meghatározó választásokat.

Hidvéghi szavait maga a pécsi alapítvány tagadta. Amint az Emberség Erejével Alapítvány a Zoom.hu-nak elmondta, a szervezet nem végez pártpolitikai tevékenységet, ahogy aktuálpolitikai csatározásokban sem vesz részt. Hozzátették: a cél a baranyai, tolnai és somogyi közösségek segítése a saját maguk által azonosított helyi problémáik megoldásában.

Mindezek nem zavarták Páva Zsoltot, aki a Rádió 1-nek adott interjújában sorosozott bele az éterbe. Amint az interjút szemléző Pécsi Újság megírta, Páva szerint nyilvánvaló, hogy a pécsi alapítvány támogatásával Soros György, akit a város első embere csak egy Egyesült Állomokban élő nyugdíjas bácsiként jellemzett, a helyi választásba is be kíván avatkozni. Páva szerint Soros milliói a pécsi alapítványnál is a Soros-tervet lendítik majd előre.

Hogy ellenpontozzuk egy kicsi valóssággal az elhangzottakat, idetesszük, hogy a rendőrség a napokban határozatban ismerte el, hogy Soros György nem jelent veszélyt az országra. Ennek előzménye, hogy a jobbikos Mirkóczki Ádám feljelentést tett Soros György ellen. Ha van Soros-terv, és a milliárdos veszélyes az országra, akkor induljon nyomozás, vagy a hatóság mondja ki, hogy a kormányzati kommunikációt leszámítva nem létezik ilyen. És láss csodát: Mirkóczi feljelentését elutasította a Nemzeti Nyomozó Iroda. A Magyar Nemzet szerint nem indítanak nyomozást alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása vagy alkotmányos rend elleni szervezkedés gyanújával Soros ellen.

De most vissza az alternatív valóságba. Páva Zsolt az interjúban elmondta: a decemberi közgyűlésen a képviselők elé kerül majd egy nyilatkozat, amelynek elfogadásával kifejezik a tiltakozásunkat Soros György helyi ügyekbe való beavatkozása miatt. A városvezető a pécsi polgárokat is arra kéri, határozottan utasítsák el ezt.

Reméljük, hogy a nagy sorosozás közben a város orbitális költségvetési hiányára is jut egy kis idő a közgyűlésen.