Mészáros Lőrinc bankjától vett hitellel indult el a pécsi kaszinó

2017. december 6. 15:18 2017. dec. 6. 15:18

Sajtóhírek szerint a győri és pécsi kaszinót üzemeltető cégnek a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, eszéki fociklub-tulajdonos, békési kastélybirtokos érdekkörébe tartozó MKB Bank adott kölcsön.

Érdekes változásra talált az Mfor.hu a győri és pécsi kaszinók koncessziójogát megszerző győri Treff-Klub Kft. cégnél.

A cikk szerint a cég tulajdonosa Rákosfalvy Zoltán, a győri önkormányzat és az ottani Fidesz korábbi ügyvédje, aki előtt Zámbó Istváné, a kisvárdai alpolgármesteré volt a társaság. Seszták Miklós fejlesztési miniszter ugyancsak kisvárdai, de a Treff-Klub ügyvezetője Kruppa András Zsolt, akinek a felesége Seszták feleségével közösen vezet egy másik céget.

A cikk szerint azonban hiába a jó kapcsolat, a cégnek forráshiánya volt, a november 9-ei cégkivonat szerint ugyanis október 18-án Rákosfalvy Zoltán tulajdonrészére zálogjogot jegyeztek be, ami az MKB Banké.

Az MKB Bank nyáron került Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester-gázszerelő-vállalkozó-laptulajdonos, eszéki fociklub-tulaj és békési kastélybirtokos érdekeltségébe az Index cikke szerint. Vagyis, ha valami balul ütne ki a cégnél, az Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülhetne.

Az Mfor.hu cikke szerint amiatt volt szükség a bankkölcsönre, mert a győri kaszinó a tavalyi megnyitás utáni hónapokban veszteséges volt, és a december elsején nyitott pécsi kaszinóra is kellett költeni - valamint a koncessziós díj 112,6 millió forintba került.

A lap cikke szerint az országban 11 kaszinó lehet, ebből már csak a miskolci joga üres, amit a Treff-Klub Kft. szerezhet meg az iparági pletykák alapján. Ha ez beigazolódik, azzal Seszták és köre lehet a második legnagyobb kaszinóbirtokos az országban Andy Vajna filmügyi kormánybiztos 5 kaszinója mögött.