Két órás késéssel ért Zágrábba a pécsi adventi különvonat

2017. december 9. 11:32 2017. dec. 9. 11:32

Bár eredetileg dél előtt fél órával kellett volna Zágrábba érnie a Pécsről indított adventi különvonatnak szombaton, jó másfél órát rostokoltak a gyékényesi vasúti határon a horvát ellenőrzés lassúsága miatt. Végül Fél egyre értek a déli szomszédunk fővárosába.

Az eredeti tervekhez képest két órás késéssel ért Zágrábba a Pécsről reggel indított adventi különvonat - értesült a Pécsi STOP.

A vonatnak a tervek szerint fél 12 után pár perccel kellett volna beérnie a horvát fővárosba, ám a horvát oldali határellenőrzés lassúsága miatt Gyékényesnél másfél órás késést szedtek össze, és végül 13:30-ra értek be Zágrábba.

Korábban írtuk:

Rengeteg érdeklődő jelentkezett a MÁV által biztosított, december 9-ei zágrábi adventi vonatra, mely Pécsről indult a horvát fővárosba. (Az érdeklődés akkora volt, hogy december 10-én egy újabb különjáratot indítanak.)

A vonat reggel 7:25-kor indult Pécsről, a MÁV honlapján található menetrend szerint 11:37-re kellett volna Zágrábba érnie. Onnan 18:35-kor indul vissza, és a tervek szerint 22:56-ra ér be a baranyai megyeszékhelyre.

Ám ahogy azt a Pécsi STOP megtudta, jelenleg még mindig a gyékényesi vasúti határátkelőn áll a tömött vonat. Míg a magyar oldalon megfelelő létszámú rendőr ellenőrizte a szerelvényt, a horvát hatóság csak egy embert küldött fel a vonatra, így az ellenőrzés jelentősen lelassult.

Az adventi vonatra a retúrjegy felnőtteknek 28 euróba került, az jelenlegi árfolyamon 8800 forintot tesz ki.

A kényszerű többletvárakozás a zágrábi adventi vásározástól veszi el az utasok idejét, ha meg is érkeznek valamikor kora délután, pár forralt bor után már indulhatnak is vissza a fél hétkor induló vonathoz.