Magyar Hősiesség emlékmúzeum lesz Szigetváron

2017. december 10. 19:37 2017. dec. 10. 19:37

A Zrínyi-hagyomány erősítését célzó rendezvények támogatásáról döntött a kormány, továbbá Szigetváron létrejöhet a Magyar Hősiesség emlékmúzeuma, ennek tervezésére 100 millió forintot ad az állam. A Zárda utcai templomot is felújítják.

A Zrínyi-hagyomány és a XVI. századi magyar történelmi örökség emlékezetpolitikai megőrzése érdekében különböző programok támogatásáról, Szigetváron a Magyar Hősiesség Emlékmúzeumának létrehozásáról és a Páduai Szent Antal ferences szerzetes tiszteletére felszentelt templom felújításáról döntött a kormány - derül ki a Magyar Közlöny pénteki számából.

A határozat szerint a kormány egyetért a magyar nemzettudat erősítése érdekében a Zrínyi-hagyomány és a XVI. századi magyar történelmi örökség emlékezetpolitikai megőrzése céljából tervezett rendezvények, kutatási program megvalósításának és kiadványok megjelentetésének a támogatásával, és erre 65,9 millió forint támogatást biztosít.

A Szigetváron létrehozandó Magyar Hősiesség Emlékmúzeumának megtervezésére a 2018. évben 150 millió forint támogatást biztosít a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság részére (MANK) a kormány.

A szigetvári Zárda utcában elhelyezkedő, Páduai Szent Antal ferences szerzetes tiszteletére felszentelt templom felújítására pedig 192 millió forintot bocsátanak rendelkezésre.